ASUS PadFone: okostelefon, tablet vagy netbook, amire épp szükség van

Már egy ideje közeledik, de végre megérkezett: itt az ASUS PadFone! A készülék alapjában véve „csak” egy modern okostelefon, azonban mindenféle kiegészítői teszik igazán különlegessé. A PadFone egy 4,3”-es készülék, mely qHD felbontású (960x540) Super AMOLED kijelzőt kapott, a képminőségre tehát bizonyára nem lesz sok panasz. A telefon LTE-képes és a Qualcomm Snapdragon S4 SoC dolgozik benne: a dupla CPU-magok 1,5 GHz-en ketyegnek, mellettük pedig egy Adreno 225 GPU gondoskodik a megjelenítésről. Az 1 GB LPDDR2 RAM mellé opcionálisan 16, 32 vagy 64 GB-os háttértár (eMMC) választható.

A 128 x 65,4 x 9,2 mm-es, 129 grammos okostelefon a forgalomban lévő leggyorsabb adatkommunikáció támogatása mellett természetesen IEEE 802.11b/g/n és Bluetooth 4.0 kompatibilitással is rendelkezik. Hátlapjában egy 8 MP-es, autófókuszos kamera található, melynek munkáját LED vaku segíti. Persze a videohívásokról sem kell lemondanunk, ehhez egy egyszerű VGA felbontású előlapi kamerát kapunk. A telefon táplálásáról egy 1520 mAh-s akkumulátor gondoskodik.


[+]

Eddig egy tisztesség okostelefon képe rajzolódott ki, azonban a történet az ASUS PadFone Station hozzáadásával válik érdekessé. Ez lényegében egy 10,1”-es tabletváz, ami önállóan működésképtelen, ugyanis a szükséges hardvert maga a PadFone nyújtja, mely a tábla hátába egy ajtó mögé dokkolható. Ekkor aktivizálódik az ASUS Dynamic Display technológia, és a telefon tartalma pillanatok alatt alkalmazkodik a nagyobb térhez és felbontáshoz (1280x800). A Station egy jóval nagyobb kiegészítő akkumulátort is tartalmaz, ami 24,4 wattórás kapacitásával nem csak a hosszabb üzemidőért felel, de útközben akár a telefon töltésére is befogható.


[+]

Vagyis a Station segítségével egyetlen mozdulattal Android 4.0-s telefonunk tabletté alakulhat, de felmerül a kérdés, hogy mi van akkor, ha éppen ebben a használati módban beérkezik egy hívás? Az ASUS mérnökei erre is gondoltak, és igyekeztek a problémát orvosolni, ami egészen érdekesre sikeredett. A csomag tartalmaz egy kapacitív stylust, mely beviteli eszköz funkcionalitása mellett egy Bluetooth headsetet is magában foglal, minden, telefonáláshoz szükséges nyomógomb megtalálható rajta. Amennyiben ez még mindig nem lenne elég, a többi Padhez hasonlóan ehhez is vásárolható billentyűzetes dokkoló (PadFone Station Dock), ha éppen a kényelmes szövegbevitelen lenne a hangsúly.


[+]

Az ASUS PadFone megjelenése valamikor áprilisban várható, vételárat azonban még nem árultak el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés