Az ASUS ROG és TUF szériája is kapott egy-egy GeForce RTX 3090 Ti-t

Az NVIDIA tegnap bemutatott VGA-jára épülő modellek közül az egyik zárt vízhűtéssel kerül gyártásba.

Az NVIDIA tegnap leplezte le legújabb, GeForce RTX 3090 Ti jelölésű grafikus vezérlőjét, és ahogy arra számítani lehetett, a külsős gyártók el is kezdték bemutatni saját megoldásaikat. Az ASUS rögtön két, emelt órajelű modellel is készült, amelyek közül a 2200 dolláros ROG Strix LC GeForce RTX 3090 Ti számít a szemrevalóbb és erősebb verziónak.


[+]

A 293 mm hosszú, természetesen Aura RGB világítással is rendelkező kártyán egy blower hűtéssel kiegészített, alacsony profilú, a GPU-val és a 24 GB GDDR6X memóriával közvetlenül érintkező hűtőborda lakozik, amely egy 560 mm hosszú csőpár segítségével csatlakozik a két 120 mm-es, ARGB-s ventilátor által hűtött radiátorhoz. Szükség is van erre, ugyanis a gyári, 1860 MHz-es GPU Boost paraméter helyett akár az 1980 MHz is elérhető, mindezt pedig egyetlen 16 tűs csatlakozón keresztül lehet táplálni.

A kártyán két BIOS is helyet kapott, az egyik a maximális teljesítmény kiszolgálására való, míg a másik működés közben inkább az energiatakarékos, alacsonyabb hűtésigényű használathoz passzol, ami a 0 dB móddal kiegészítve alacsony terhelésen hangtalan működést eredményez. A 2,6 slot méretű kártyán két HDMI 2.1 és három DisplayPort 1.4a képkimenet található, emellett a FanConnect II interfész sem hiányzik, amely az eszközre kötött házventilátorokat a GPU terhelésének függvényében képes szabályozni.


[+]

Ugyanezeket a csatlakozókat (beleértve a tápcsatlakozót és a képkimeneteket, illetve nem számolva a FanConnect II-t), és szintén 24 GB memóriát, valamint dual BIOS-t kapott a 2150 dolláros ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 Ti, hűtésből viszont már csak a klasszikus, három ventilátoros ASUS léghűtés került rá. Emiatt a kártya nem csak hosszabb (325,9 mm), de vastagabb is lett testvérénél, így 3,2 slotot kell beáldozni érte a ház belteréből, továbbá a GPU is alacsonyabb, 1950 MHz-es GPU Boost órajellel rendelkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés