Hirdetés

Véletlenül elárulta a Ryzen 3 1200 CPU főbb paramétereit az ASUS

A készülő Crosshair VI Hero Wi-Fi AC alaplap már támogatja a még be nem jelentett terméket.

Az ASUS a tegnapi napon jelentette be a Crosshair VI Hero Wi-Fi AC jelzésű alaplap érkezését, amely az első Ryzen tesztünkben használt Crosshair VI Hero alaplap modernizált változata. Lényegében ugyanazt tudja, amit az előd, csak kapott egy IEEE 802.11ac-s, MU-MIMO-s Wi-Fi modult, illetve egy Bluetooth 4.1-es vezérlőt. Ezért az ASUS 25 dolláros felárat kér, ami tulajdonképpen megérheti, ha ezek a részegységek fontosak.

ASUS ROG Crosshair VI Hero Wi-Fi AC
ASUS ROG Crosshair VI Hero Wi-Fi AC [+]

Ennél azonban nagyobb figyelmet kapott az alaplaphoz tartozó, processzorok támogatását jelző oldal, amelyben véletlenül feltűnik az AMD Ryzen 3 1200 is. Erről a termékről már régóta szólnak a pletykák, tehát az talán már nem titok, hogy érkezik, de az a helyzet, hogy ahányféle pletyka jön, annyiféleképpen alakulnak a paraméterek is, elsődlegesen gondolva az órajelre. Az ASUS véletlen szivárogtatása azonban lényeges lehet, mivel a cég már biztosan tudja, hogy az új Ryzen 3 1200 mit fog tudni, így a vállalat hibája majdnem mindenről lerántotta a leplet.

A Ryzen 3 1200 négy darab aktív Zen magot tartalmaz, míg az L3 gyorsítótár kapacitása 8 MB lesz. A TDP fogyasztás 65 watt, míg a magórajel 3,1 GHz. Egyedül arról nincs adat, hogy a turbó órajel mennyi lesz, illetve, hogy az SMT be lesz-e kapcsolva, vagyis nem tudni, hogy egy maghoz egy vagy két szál fog tartozni. Korábban egyébként az ASRock portájáról is történt némi szivárgás, de ott a gyorsítótár méretének 2 MB-ot adott meg a cég, ami valószínűleg hibás adat volt, főleg az új információk tudatában.

Az adatok a korábbi pletykának ellentmondanak, mivel eredetileg 3,4 GHz-es magórajelről volt szó, de ahogy említettük, ahány pletyka, annyi paraméter volt, az ASUS azonban hiteles forrás, így ezt már majdnem készpénznek lehet venni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés