Hirdetés

Asus videokártya vezeték nélküli tévékimenettel

Az Asus standja az idei Computexen is az érdekesebbek közé tartozott, nem véletlen, hogy mai képgalériánkban két oldalt is szenteltünk neki. A videokártyák sorában felfedezett EAX700/WTD/128M-et nem grafikus chipje (Radeon X700) vagy memóriája (128 MB DDR) teszi izgalmassá, hanem tévékimenete.


Fotó: PROHARDVER!

Azok, akik szeretnék a videojelet kábelek nélkül tévékészülékükhöz továbbítani, mindeddig a sokszor gyenge minőségű analóg adó-vevőkre voltak utalva, vagy valamilyen – általában borsos árú – multimédiaklienst használhattak a PC és a tévé összekapcsolásához. Igaz, utóbbiak általában zenét és videót is továbbítanak, sőt sokszor még más hasznos funkciókkal is rendelkeznek, ám célszerszámnak az Asus megoldása sem rossz.

A tévékimenetre kapcsolt antenna és egy kis vevőkészülék között 2,4 GHz-es Wi-Fi kapcsolaton áramlik a videojel. A digitális átvitel szavatolja a képminőség megőrzését, ugyanakkor a technológia miatt hatósugara korlátozott: a gyártó nyílt terepen, „szemkontaktusban” 100 méter távolságot ad meg, ami épületen belül természetesen csökken, vastag vasbeton födémeket pedig már aligha visz át a rádió – de ez persze az analóg konkurenciáról ugyanígy elmondható. Az EAX700/WTD megjelenéséről és áráról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés