Hirdetés

Az AMD szolgálatába állhat az XFX?

Az XFX az észak-amerikai piac egyik legelismertebb gyártója, és a vállalat az elmúlt években komoly szolgálatot tett az NVIDIA-nak. Most azonban a helyzet kezd megváltozni. Az XFX, a túlzottan alacsony haszonkulccsal árult GeForce termékek miatt, az elmúlt hónapok folyamán veszteségesen üzemelt. Ugyan komoly problémákról még nem lehet beszélni, de a cég fejlődése érdekében a vezetőség változtatásokra szánta el magát.

Az elmúlt hetekben már felröppentek olyan pletykák, hogy több gyártó tárgyal az AMD-vel az esetleges partneri viszony kialakításáról. Pontos információ arról nem derült ki, hogy mely cégekről van szó, de valószínűsíthető, hogy az NVIDIA első számú partnerei az érintettek. Az okok egyértelműek: a GeForce rendszerek agresszív árazása miatt egyszerűen alig van haszon a termékek eladásán, míg az AMD partnerek az alacsony árak ellenére is komoly bevételeket könyvelnek el. Bár az AMD többször is hangoztatta, hogy nem vesz fel új partnereket, a grafikuskártya-piac egyik legnagyobb márkanevén bizonyára még ők is elgondolkodnak.

A legújabb információk szerint több forrás is tényként kezeli, hogy az AMD legújabb partnere az XFX lesz. Fontos azonban megjegyezni, hogy utóbbi cég nem mond le a GeForce rendszerek forgalmazásáról sem, de várhatóan kisebb mennyiségben rendeli majd a jövőben az NVIDIA chipeket.

A zöldeknek az XFX átállásával mindössze két exkluzív partnere maradt, az EVGA és a BFG. Valószínűleg az utóbbi két vállalat pénzügyi helyzete sem rózsás, így jelenleg az NVIDIA legfontosabb feladata a partneri viszonyok megerősítése.

Kiegészítés: A hír megjelenését követő órákban az XFX és az AMD hivatalosan is megerősítette a partnerkapcsolat létrejöttét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés