Iszonyatos távot áthidalnak az új Black Box audiovizuális kábelek

A vállalat HDMI 2.0-s és DisplayPort 1.4-es verziót kínál, többféle hosszúság mellett.

A Black Box bejelentette legújabb kábelcsaládját, mely HDMI 2.0-s és DisplayPort 1.4-es összeköttetésekre lett kitalálva. Igen ám, de nem szimplán szobán belüli, hanem igen nagy távolságok szintjén, ugyanis aktív optikai megoldásokról van szó, amelyek 0,48 mm-es fiber optikai dizájnt használnak, háromszoros árnyékolással. Működésük ráadásul nem igényel külső áramforrást, rézvezetékek is vannak beépítve, amelyekkel ezt a problémát is megoldják.

A képességek szempontjából normál HDMI 2.0-s és DisplayPort 1.4-es megoldásoknak számítanak, tudják mindazt, amit a nagyjából 2 méterre tervezett opciók, ám a Black Box megoldásaiból 10 méter a legkisebb, de kérhető 15, 30, 50, vagy akár 100 méter. Sőt, jelismétlővel akár két darab 100 méteres kábel is összeköthető, vagyis az áthidalható távolság összesen 200 méter lehet.

Az egyetlen hátrány ár lesz, ugyanis 100 méternyi DisplayPort 1.4-es optikai kábel 900 dollárba kerül, de a HDMI 2.0-s megoldásért is 700 dollárt kell fizetni. A rendeléseket a vállalat oldalán lehet leadni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés