Komplett DisplayPort 1.2-HDMI 2.0 kábellel jelentkezik a Club 3D

A három méteres aktív kábelek a 4K-s 60 Hz-es tartalomtovábbítására és a megfelelő kompatibilitásra lettek tervezve.

A Club 3D az elmúlt év végén jelentette be DisplayPort 1.2-HDMI 2.0 átalakítóit, amelyek CAC-1070 és CAC-1170 típusjelzéssel kerültek piacra, és mára kiderült, hogy nagy sikert értek el. Ebben vezető szerepe volt annak is, hogy a többi hasonló átalakítóval ellentétben a Club 3D megoldásai nem csak névlegesen, hanem a valóságban is képes a 4K-s 60 Hz-es tartalomtovábbítására, ugyanis a cég konkrétan összedolgozott a GPU-kat kínáló cégekkel, hogy építsenek a meghajtóikba direkt támogatást az átalakítójukhoz. Végeredményben utóbbi teszi lehetővé, hogy az átalakító megbirkózzon a 4K-s 60 Hz-es tartalomtovábbítással, a szoftveres alap nélkül csak a 30 Hz-es frissítés lenne elérhető.

A Club 3D korábbi átalakítóinak azonban volt egy apó hibája. Ezek tényleg csak átalakítók voltak, vagyis kellett még mellé egy HDMI 2.0-s kábel is. A gond persze áthidalható volt, hiszen ilyen kábelt nem nehéz vásárolni, ugyanakkor a cég szerint a vásárlók inkább a komplett megoldásokat keresik, így bemutatták a CAC-1073 és a CAC-1173 jelzésű kábeleket.


[+]

Ezek a három méteres, vagyis elég hosszú megoldások közvetlenül csatlakoztathatók a HDMI 2.0-s bemenettel rendelkező tévékhez, illetve az adott VGA DisplayPort 1.2 portjához. A két opció abban különbözik, hogy a CAC-1073 normál méretű, míg a CAC-1173 mini DisplayPort 1.2 aljzatba illik.

A Club 3D természetesen ezeket az aktív kábeleket is a megfelelő kompatibilitásra tervezte, ahogy az átalakítót, így a vállalat azt ígéri, hogy ugyanazt a 4K-s 60 Hz-es tartalomtovábbítására kihegyezett működést biztosítják, amit a CAC-1070 és CAC-1170 típusjelzésű egységek, csak mostantól nem kell külön HDMI 2.0-s kábel.

A vállalat kiemelte, hogy az újdonságot az AMD Radeonokhoz már hitelesítette, de a megfelelő működéshez szükség van a legújabb Radeon Software telepítésére. A Club 3D természetesen továbbra is várja a többi gyártó jelentkezését, hogy elvégezhessék a hitelesítést, és egy későbbi meghajtóba beépítsék az átalakító direkt támogatását a megfelelő élmény biztosítása érdekében.

A Club 3D az új kábeleket a hónap végétől kezdi el szállítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés