CES 2013: az Xi3 igazán pici PC-vel újít

Az Xi3-ra az idei CES során a Valve partnereként hívta fel magára a figyelmet, de más érdekességgel is előálltak. A Z3RO Pro nevű számítógép a beágyazott PC-k piacát célozza meg. Maga a rendszer az AMD Brazos platformjára épít. Ezen belül is az E-450-es APU-ra, mely két darab 1,65 GHz-en üzemelő processzormagot rejt, míg a 80 shader processzorral dolgozó Radeon HD 6320-as grafikus vezérlő magórajele 508 MHz lesz, amit a turbó funkció 600 MHz-re emelhet – amennyiben ez a megadott fogyasztási kereten belül lehetséges.

A DDR3 szabványra épülő rendszermemória maximum 4 GB lehet, az adattároló szerepét pedig alapesetben 16 GB-os SSD tölti be, de ez lecserélhető akár 1 TB-os merevlemezre is. Amennyiben ez nem lenne elég, akkor az opcionálisan megvásárolható SLID3 modul segítségével akár extra 2 TB-tal is bővíthető a rendszer.

A kommunikációs lehetőségeket a Gigabit Ethernet biztosítja, továbbá egy mini DisplayPort 1.2-es és egy HDMI/DispayPort 1.2-es kombó kimenet is található a masinán, melyek egyenként 2560x1600 pixeles kijelzőket képesek kezelni. A további aljzatok esetében a vállalat négy darab eSATA/USB 2.0 porttal is kedveskedik. Az alapesetben 399 dollárba kerülő termékben az otthoni igényekhez fejlesztett AMD Brazos platform lecserélhető G szériás APU-ra is, amely ugyan drágább, de speciális támogatásban részesül, kifejezetten a beágyazott rendszerek esetében felmerülő igényeket kielégítve.


[+]

A 15 wattos átlagos fogyasztással rendelkező, 123 x 92 x 46 mm-es Z3RO Pro számítógép forgalmazása a második negyedévben kezdődik meg. Az előtelepített operációs rendszer az openSUSE Linux v11.2 lesz, de ez igény szerint lecserélhető Windowsra, illetve más Linux disztribúciókra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés