Hirdetés

CES 2024: nem hétköznapi ThinkBookot hoz a Lenovo

Persze a klasszikus vonal is képviselteti majd magát a cég friss termékskálájában.

A Lenovo a CES-en számos ThinkBookot jelentett be, többségük a klasszikus notebook vonalat viszik, de egy több volt annál, aminek külsőre látszott. A ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid igazából nem egy, hanem egyszerre két gép, áll ugyanis az úgynevezett Hybrid Stationből, illetve a Hybrid Padból. Ennek a két részegységnek a paramétereit az alábbi táblázat részletezi:

Lenovo Plus Gen 5 Hybrid

Hybrid Station
Hybrid Pad
Kijelző mérete -
14"
Kijelző paraméterei -
2,8K OLED, 100% DCI-P3, érintésérzékeny
Processzor Intel Core Ultra 7
Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1
Grafikus vezérlő
IGP: Intel Arc
IGP: Qualcomm Adreno
Memória 32 GB LPDDR5X
12 GB LPDDR5X
Adattároló NVMe SSD: 1 TB
UFS 3.1 SSD: 256 GB
Akkumulátor
75 Wh
38 Wh
WLAN és Bluetooth
Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.2
Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.3
Egyéb
2x USB Type-C (Thunderbolt 4)
1x 3,5 mm-es jack
ujjlenyomat-olvasó
2x2 wattos hangrendszer
dTMP 2.0

 

1x USB Type-C
Full HD előlapi IR kamera
13+5 megapixeles hátlapi kamera
4x1 wattos hangrendszer
Maximális méret 313,5 x 234,5 x 9,4 mm 313,5 x 224 x 6,6 mm
Tömeg 970 g
785 g

A táblázatból látható, hogy a Hybrid Stationről hiányzik a kijelző, ez azért van, mert a Hybrid Pad csatlakoztatható rá, vagyis ezek kombinációjából születik meg maga a notebook. A működést tekintve az Android 13 operációs rendszert futtató Hybrid Pad önállóan is üzemképes, míg a Windows 11-et használó Hybrid Stationnek szüksége van a kijelzőre, de ha az összeköttetés megtörtént, akkor lehetőség van mindkét rendszert használni, ugyanis ablakos, kép a képben módban az Android felülete is megjelenhet, sőt, megoldható, hogy csak az működjön, ilyenkor pedig a Hybrid Station beviteli módja is ehhez igazodik.

Az egész koncepció egyébként abból a szempontból véleményes, hogy a Windows 11-en számos lehetőség van Android operációs rendszerre kiadott alkalmazásokat futtatni, gondolva itt a hivatalos Windows Subsystem for Androidra, vagy a nem hivatalos emulátorokra. Ilyen szempontból a Lenovo döntése a teljesen különálló androidos géppel minimum érdekes, de a cég így látja jónak.

A többi ThinkBook nem számít annyira különlegesnek, mivel a klasszikus irányt képviselik, vagyis egyszerű notebookokról van szó, amelyek paramétereit az alábbi lát képtábázat részletezi:

[+]

A ThinkBook 14 i Gen 6+ esetében megjegyzendő a ThinkBook Graphics Extension, ami egy TGX porton keresztül beköthető VGA-dokkolónak számít. A Lenovo szerint ebbe asztali GeForce VGA-k is helyezhetők, és elsődlegesen AI munkafolyamatokhoz ajánlják a beszerzését.

A ThinkBook 16p Gen 5 is tartalmaz egy extrát, ami a Lenovo LA3 AI, és ez a lapka a rendszer különböző elemeit optimalizálja a hatékonyabb működés érdekében, továbbá AI-alapú hang- és videofunkciókat kínál.

Az újdonságok az év későbbi részében érkeznek, az árukról azonban még nincs adat.

Előzmények

Hirdetés