Androidra nyergel az egybegépek piacán a Lenovo

A vállalat az Esper partnereként próbálja ki ezt a nem szokványos irányt.

A Lenovo bejelentette, hogy egy érdekes irányba lépnek az egybegépek szegmensén belül, ugyanis a Windows operációs rendszer által dominált környezeten belül kipróbálják az Androidot is. Ehhez az Esper adja a szoftveres hátteret, vagyis magát az egybegépekre szabott Android operációs rendszert. Az egész abból a szempontból érdekes, hogy a Google kínál erre a területre ChromeOS-t, és ilyen egybegép létezik is, de a Lenovo mégsem érdeklődik iránta, inkább a specifikusan kialakított Androidban bíznak.

A hardveres alapot a ThinkCentre M70a Gen 3 adja, ami Windows 11-gyel előtelepítve már elérhető. A 21 hüvelykes, Full HD-s IPS kijelzője mögött 12. generációs Intel Core processzor rejtőzhet 8 vagy 16 GB-nyi rendszermemória, illetve maximum 512 GB-os SSD társaságában, plusz a kategóriában megszokott funkciók és szolgáltatások is elérhetők, gondolva itt a Wi-Fi 6-ra, a Bluetooth 5.1-re, az 5 megapixeles webkamerára, illetve a különböző, relatíva modern aljzatokra.

Az Esper szerint az év további részében még több Lenovo rendszer kap androidos verziót, köztük a ThinkCentre M70q Gen 3, a ThinkCentre M90n-1 Nano IoT, illetve a ThinkEdge SE30v2. Azt nehéz megjósolni, hogy mire mennek majd a piacon ezek a fejlesztések, de a jó eséllyel van olyan üzleti igény, ahol van rájuk igény.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés