Hirdetés

Ízig-vérig játékosoknak szánt monitort hoz a Nixeus

Az NX-EDG27 széles skálán üzemelő variálható frissítési frekvenciát kínál a VESA Adaptive-Sync technológiájára építve, és az AMD FreeSync hitelesítés sem hiányzik.

A Nixeus kevésbé ismert monitorgyártó az európai színtéren, de az Egyesült Államokban viszonylag jó eredményeket ér el, elsődlegesen a játékosok körében. Ebben nagy szerepe volt az NX-VUE24A jelzésű kijelzőnek, amely olcsón kínált variálható frissítési frekvenciával dolgozó, ezen belül is FreeSync technológiát használó Full HD-s megoldást 30 és 144 Hz közötti működési tartománnyal.

A Los Angeles-i székhelyű cég azonban egy ideje már dolgozik egy komolyabb újdonságon, amely egy új, EDG, vagyis az Engineered & Designed for Gamers jelzésű sorozatot képvisel, a korábbi VUE sorozatú modelleket kiegészítve.

Az új fejlesztésű kijelző pontos típusa NX-EDG27, és ebből már sejthető, hogy 27 hüvelykes megjelenítőt használ. Ennek a felbontása 2560x1440 pixel, vagyis a monitor képaránya hagyományosnak mondható 16:9. A felhasznált AHVA panel miatt horizontálisan és vertikálisan is 178 fokos betekintési szögek várhatók, a maximális fénysűrűség pedig 300 cd/m². Ezt az 1000:1 statikus kontrasztarány egészíti ki, míg a szürkéből-szürkébe történő váltás válaszideje 4 ezredmásodperc lesz. A valódi 8 bites színmélységű panelt az AU Optronics gyártja, de ez az AHVA-ból már kiderült, mivel ez a cég saját fejlesztésű, IPS-hez hasonló megoldása.


[+]

A frissítési frekvencia tekintetében nyújt kiemelkedőt modell, ugyanis hivatalosan támogatott a VESA Adaptive-Sync technológia 30-144 Hz közötti tartományon belül. Mindemellett van AMD FreeSync hitelesítés és LFC támogatás is. Az említett tartomány, illetve maga az LFC azonban csak DisplayPort 1.2a bemenettel működik, míg a HDMI 2.0, a HDMI 1.4, valamint a DVI-D bemenetet használva a variálható frissítési frekvencia nem aktiválható, de a HDMI 2.0-val elérhető a 144 Hz-es frissítés.


[+]

A sztereó hangrendszert tartalmazó monitor dönthető és a magassága is állítható, illetve megjegyzendő még az oldalirányú elforgathatóság, valamint a pivot lehetőség. Opcionálisan falra is szerelhető egy 100 x 100 mm-es VESA állvánnyal.

A Nixeus NX-EDG27 a nyár közepén kerül az üzletekbe, az ára pedig várhatóan 500 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés