Computex 2023: egyszerű megoldás a 12VHPWR kábelek gondjaira az MSI-től

Az NVIDIA új csatlakozójával sokaknak meggyűlt a bajuk, a tajvaniak egy remek ötlettel segítenének rajtuk.

A 4xxx-es csúcskategóriás kártyákkal együtt érkezett 12VHPWR adapter nem egy sikertörténet, az internet tele van leégett, összeolvadt csatlakozókról készült fotókkal. Mi is sokat írtunk már erről, de a lényeg az, hogy a hibák nagy részét az okozza, hogy a felhasználók nem nyomják be eléggé a csatlakozót a konnektorba. Ez egyébként nem meglepő, mi is tanúsíthatjuk, hogy ehhez nemcsak erő kell, de odafigyelés is, ha viszonylag mélyen ül a hűtőbordák között a konnektor, akkor tényleg nem egyszerű érezni, hogy mikor kattan a helyére a csatlakozó.

[+]

Az MSI erre talált ki egy frappáns ötletet, ami a MAG A850GL nevű, ATX 3.0 és PCIe 5.0 szabványokat is ismerő tápegységen mutatkozott be, de megkapta az új MEG Ai1300P nevű csúcsmodell is.


[+]

Nincs másról szó, mint hogy a moduláris kábelcsomag – 600 watt átvitelére méretezett – 12VHPWR-es darabjánál a konnektor végeit sárgára színezték. Ez a sárga szín pedig azonnal láthatóvá teszi, ha nem csatlakozik rendesen a kábel akár a VGA, akár a tápegység oldalán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés