Reagált a 12VHPWR csatlakozóval kapcsolatos keresetre a PCI-SIG

A Genova kontra Nvidia per részben érinti a nonprofit szervezetet is, de nem akarnak érintettek lenni.

Az NVIDIA már tájékoztatta ügyfeleit a leégő 12VHPWR tápcsatlakozókkal kapcsolatos vizsgálati eredményekről, de az ügy még nem ért végett, ugyanis Lucas Genova csoportos keresetet indított a cég ellen. Ez részben a PCI-SIG-re is vonatkozik, hiszen az általuk specifikált csatlakozó van megjelölve vitatott elemként, így az említett szervezet egy nyilatkozatot juttatott el a tagjainak, majd annak tartalmát megküldték a sajtónak is.

A PCI-SIG közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy a PCI-SIG technológiákat (ideértve az ügyhöz kapcsolódó 12VHPWR csatlakozókat) gyártó, forgalmazó vagy értékesítő cégeknek minden óvintézkedést meg kell tenniük a végfelhasználók biztonsága érdekében, beleértve a szóban forgó perben állított, a fogyasztókat érintő, bejelentett problémás esetek kivizsgálását. Ezen túlmenően a nonprofit szervezet felhívja a tagjainak a figyelmét, hogy a PCI-SIG specifikációk az interoperabilitáshoz szükséges műszaki információkat tartalmazzák, és nem foglalkoznak megfelelő tervezéssel, gyártási módszerekkel, felhasznált anyagokkal, biztonsági tesztekkel, tűréshatárok megállapításával, illetve a tényleges kivitelezéssel. A PCI-SIG specifikációk alkalmazása során maguk a tagok felelősek a saját termékeik tervezéséért, gyártásáért és teszteléséért, beleértve a biztonsági teszteket is.

Az egyébként elég ritka, hogy egy nonprofit szervezet egy ilyen, mondhatni partnereknek szánt nyilatkozatot a sajtónak is eljuttasson. Valószínűleg az van a dolgok mögött, hogy ki szeretnének maradni az ügyből, és egyértelmű állításokkal próbálják felmenteni magukat. Ez egyébként jogilag nem kizárt, hogy megállja a helyét, de egyelőre nehéz megmondani, hogy a bíróság mire jut majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés