Hirdetés

Méretes gaming monitorok bontottak vitorlát a Corsair felségvizein

A 80 cm-es képátlójú, HDR-es konstrukciók minimum 144 Hz-et ígérnek.

A Corsair két beszédes nevű, 31,5 hüvelykes, kvantumpontos Fast IPS panellel szerelt monitorral gyarapította kínálatát, amelyek Xeneon 32UHD144-ként és Xeneon 32QHD240-ként kerülnek listázásra. Az előbbi, 1100 eurót kóstáló modell 3840x2160 pixelt tud megjeleníteni natívan 144 Hz-es képfrissítési ráta, AMD FreeSync Premium, 600 cd/m²-ben tetőző fénysűrűség és 1 ezredmásodperces válaszidő mellett. Az sRGB, Adobe RGB és DCI-P3 színterek lefedettsége 100, 100, valamint 98 százalékos, és a VESA DisplayHDR 600-as minősítés sem hiányzik az eszköz repertoárjából.

[+]

Az I/O szekció meglehetősen kellemesre sikerült, ugyanis egy 1.4-es DisplayPort, két HDMI 2.1 bemenet, két USB Type-C csatlakozó (az egyik DisplayPort alt módos), két USB 3.0 kapu és egy 3,5 mm-es jack nyert elhelyezést a készülék hátulján. A kábelrendezővel megspékelt alumíniumöntvény talp a pivot kivételével mindenféle módon állítható, és a tervezők raktak rá egy rögzítőpontot, amire például a Xeneon kamerát felfogató adaptert vagy mondjuk az Elgato Flex Arm kart fixálhatjuk.

[+]

A VESA furatok 100 x 100 mm-esek, a szoftveres hátországot pedig a vállalat centralizált platformja, azaz a Stream Deck vagy iCUE Nexus integrációt lehetővé tévő iCUE applikáció szolgáltatja, de az OSD menüt ötirányú joystickkal is dirigálhatjuk.

A 800 euróra pozicionált Xeneon 32QHD240 nagyon hasonló specifikációkkal rendelkezik, mint márkatársa, a különbség a 2560x1440 pixeles felbontásban, a 240 Hz-re emelkedett képfrissítési frekvenciában és a lényegesen egyszerűbb kivitelű (de kábelvezetőt továbbra is felvonultató) állványban érhető tetten, illetve a két HDMI aljzat ezúttal 2.1-es helyett 2.0-s verziószámú.

[+]

A páros talpazat nélkül ugyancsak bezsákolható, ám azt egyelőre nem közölték, hogy ez milyen mértékű pénzügyi megtakarítást jelent az egyszeri vásárlónak. Mindkét perifériára 3 éves garanciát vállalnak, és a gyártó cseréli a kijelzőket, ha egy (vagy több) fényes képpont, esetleg hat (vagy több) sötét szubpixel jelenik meg rajtuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés