DivX HD már a Sharp tévéken is

A Sharp is belépett a sorba! Egyre több gyártó támogatja a közbeiktatott médialejátszó nélküli DivX HD lejátszást, és most a japán gyártó is erre az útra lépett. A két nagy dél-koreai vállalat, a Samsung és az LG volt az első, amely elérhetővé ezt a megoldást, és a nagy siker a többieket is hasonló döntések meghozatalára kényszerítette.

Sharp LE820
Sharp LE820

A DivX Szövetség és a Sharp megállapodásának értelmében az Aquos LE 820 sorozatba tartozó televíziók már képesek lesznek a formátum közvetlen lejátszására. A szervezet közleménye szerint a technológiának köszönhetően egy két órás, kimagasló minőségű, nagy felbontású DivX HD tartalom elfér egy nyolc gigabájt tárolókapacitású pendrive-on, ami pedig azt jelenti, hogy elméletileg akár elfelejthetjük a Blu-ray-, illetve egyéb médialejátszókat. Azért a gyakorlatban sokkal inkább valószínűnek tűnik, hogy megmarad egy masszív réteg, amelyik nem kíván kompromisszumokat kötni a kép és hangminőség terén.

Az LE820 széria tagjai a keretbe épített LED háttérvilágítással rendelkeznek, vastagságuk kevesebb mint négy centi, az RGBY rácsszerkezetet alkalmazzák, és első példányaival a CES-en találkozhatott a nagyközönség. A termékcsaládban megtalálható egy 60 (LC-60LE820), egy 52 (LC-52LE820), egy 46 (LC-46LE820) és egy 40 (LC-40LE820) hüvelyk képátlójú modell, ezek közül a legnagyobb 4000, míg a legkisebb 2200 dollárba kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

  • Késnek a Sony tévék

    Kulcsfontosságú komponensekkel kapcsolatos problémákra hivatkozva halasztják el az NX800 sorozat piacra dobását.

  • Új LCD tévék a Panasonictól

    Hat LED háttérvilágításos modell kapott helyett az új Viera D2 családban.

  • Viszlát JVC tévék!

    A vállalat hazai képviselete megszünteti az LCD tévék forgalmazását, a jövőben inkább a kamerákra és a projektorokra fókuszálnak.

  • Tévézés a jövőben

    Az elkövetkező időszak sztárjai lehetnek az új eszközök: 3D Full HD LG tévé, divatos Samsung szemüvegek, valamint egy 14 hüvelykes OLED tv.

Hirdetés