Késnek a Sony tévék

Van rá esély, hogy nem aranybetűkkel vésik be az idei évet a Sony tévé divíziójának históriás könyvébe. Egyrészt a vállalat a legfontosabb vetélytársaktól elmaradva képes csak piacra dobni a 3D-s televízióit, másrészt pedig úgy tűnik, hogy a hagyományos Full HD tévékkel is gondjaik vannak.

Konkrétan az NX800 sorozat két készülékét érintik a problémák. A modelleknek április végéig kellett volna a boltokba kerülniük, ehelyett a negyven hüvelykes képátlóval rendelkező KDL-40NX800 egy hónapot csúszik, 46 colos testvére, a KDL-46NX800 pedig elméletileg június tizedike után lesz csak elérhető. Ez pedig katasztrofálisan hangzik, ha arra gondolunk, hogy június 11-én kezdődik a focivébé, amire a tévégyártók hagyományosan sokat készülnek, és amelyet megelőzően az éves forgalmuk jó részét realizálják. A késést a Sony a közleményében különféle, részletesen meg nem nevezett, kulcsfontosságú komponensekkel kapcsolatos problémákkal magyarázta.

Az NX800 sorozat tagjai LED háttérvilágítású LCD technológiára épülnek. Képesek a vezeték nélküli kapcsolat megteremtésére, és megkapták a FeliCa névre hallgató, továbbfejlesztett távirányítót is, ami állítólag minden eddiginél egyszerűbbé teszi a tévé vezérlését. A vállalat új, Monolithic fantázianevű dizájnját tartották szem előtt a modellek kialakítása során, amelyek pontos áráról továbbra sem árul el konkrétumot a japán konszern.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés