Élesedett a GeForce Now

A játékok streamelésére alkalmas szolgáltatás ingyenes és havidíjas verzióban is elérhető.

Sok év bétatesztelés után az NVIDIA végre publikusan is elérhetővé tette a GeForce Now szolgáltatást, melynek lényege, hogy viszonylag gyenge eszközökön is játszhatunk a legújabb játékokkal (maximum 1080p felbontásban és 60 fps-sel), köszönhetően annak, hogy maga a játék az NVIDIA távoli szerverein fut, így nem a mi gépünk vagy okostelefonunk hardverét terheli.

A szolgáltatás ingyenes és havidíjas, úgynevezett Founders konstrukcióban is használható. Előbbi esetében van egy 60 perces játékidő limit, melynek letelte után újra sorba kell állnunk, hogy megint játszhassunk, továbbá nem érhető el az RTX technológia sem. Amennyiben hajlandóak vagyunk havi 5 dollárt kifizetni a Founders tagságért, nem csak az utóbbi válik elérhetővé, de egy játékmenet maximális hossza is több lehet, egészen pontosan 6 óra, melynek leteltekor ugyan szintén sorba kell állni, de a Founders-tagok prioritást élveznek a játékmenetbe való bekerülésnél az ingyenes fiókot használókkal szemben.


[+]

Fontos megjegyezni, hogy a szolgáltatáshoz nem járnak játékok, ezeket nekünk kell beszerezni és feltelepíteni például a Steam vagy az Epic Games launcherét használva, ennél konkrétabb korlátozás azonban nincs, vagyis nem kell megvárni, míg egy fejlesztő felkészíti a játékot a streamelésre – ellentétben például a Google Stadiával, ahol csak a külön portolt játékok játszhatók.

Persze azért nem arról van szó, hogy egy kenyérpirítóról is tudunk játszani, eszközünknek meg kell felelnie bizonyos követelményeknek. PC-k esetében a kétmagos, legalább 2 GHz-en ketyegő processzor, 4 GB RAM, egy DirectX 11-kompatibilis grafikus vezérlő és a Windows 7 operációs rendszer, Maceknél a macOS 10.10, okostelefonoknál pedig az Android 5.0 és 2 GB RAM jelenti a minimumot, de 2015-ös, vagy annál újabb NVIDIA Shield eszközünk is befogható erre a célra. Internetelérésünkre vonatkozóan szintén adott némi követelményt az NVIDIA, szerintük 15 Mbps a minimum sebesség, de a legjobb játékélmény érdekében inkább a 25 Mbps-t ajánlják.

A szolgáltatás hivatalosan Észak-Amerikában, Nyugat-Európában, Japánban, Dél-Koreában és Oroszországban érhető el, ráadásul most 90 napig ingyen élvezhetjük a Founders-tagság előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés