Hirdetés

Elkészült az első eMMC 5.1-es flashmemória

Az eMMC memóriák a különféle ultramobil eszközök (tablet, okostelefon, okosóra, stb.) költséghatékony és helytakarékos beágyazott adattárolójaként funkcionálnak napjainkban, és úgy tűnik, a jövőben is folytatódik ez a trend, amíg az utódja, az UFS át nem veszi a trónt – az eMMC és UFS szabvánnyal és a felhasználási területtel részletesebben az erről szóló tudástárban foglalkozunk részletesen. A Samsung elkészült az eMMC szabvány 5.1-es változatára épülő első flashmemóriával, amelyre a memóriaszabványokért felelős szervezet, a JEDEC is rábólintott.

Az újdonság a 2013-ban megjelent 5.0-s változathoz képest annyival tud többet, hogy támogatja a számos tárolónál már régóta alkalmazott Command Queuinget, illetve az úgynevezett Secure Write Protection biztonsági protokollt, amivel csak a kijelölt felhasználók érhetik el a védett tárterületet. Emellett nagyobb teljesítményt kínál, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy míg egy eMMC 5.0-ra épülő Samsung 64 GB-os lapka 250/90 MB/s olvasási és írási tempóra volt képes, addig a Samsung 5.1-es szabványra épített modulja 250/125 MB/s tempót diktál. Emellett a véletlenszerű olvasási és írási műveletek teljesítménye is nőtt 7000/7000 IOPS-ról 13 000/13 000 IOPS-ra.

A Samsung új chipjei 16, 32 és 64 GB-os változatban is elérhetők a gyártópartnerek számára. Hogy mely cégek kívánnak erre építeni a közeljövőben, arról egyelőre nincsenek információink.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés