Érkeznek a WD nagykapacitású, vállalati környezetbe szánt merevlemezei

A 20 TB feletti kapacitású Ultrastar DC HC680 és 580 adatközpontokba, a WD Gold pedig nagyvállati szerverekbe kerülhet.

A Western Digital bejelentette, hogy megkezdi nagy kapacitású, adatközpontokba, vállalati környezetbe szánt Ultrastar DC HC680 28 TB, Ultrastar DC HC580 24 TB és WD Gold 24 TB merevlemezeinek szállítását.

[+]

A triót alkotó 3,5”-es HDD-k 7200 rpm fordulatszámon üzemelnek, az adatrögzítésre pedig a gyártó ePMR technológiáját (a 28 TB-os Ultrastar esetében az átlapolt, a 24 TB-os modellek esetében a hagyományos változatban) használják. További érdekességük a WD saját OptiNAND nevű beágyazott SSD-je, melynek feladata többek között különböző adatmenedzsmenthez kapcsolódó metaadatok tárolása és általános gyorsítótárazás is. Segítségével nemcsak az adatátviteli sebesség nő, de a HDD kapacitása (például mert a metaadatokat nem a tulajdonképpeni HDD lemezeken kell tárolni) és a hirtelen áramkimaradások elleni védelem is javul. A belső felépítést illetően 10 lemez és alsó-felső motorok jellemzik a HC580/HC680/WD Gold hármast.

A cég állítása szerint az újdonságok a nagyobb adatsűrűségnek köszönhetően valamivel gyorsabbak lesznek elődeiknél, és fogyasztásuk is kedvezőbb, a tárhelyre vonatkoztatva ezen a területen 10-12%-os előnyben lesznek a 22 illetve 26 TB-ot kínáló korábbi változatokkal szemben. Ami az elérhetőséget illeti, a WD Gold, melyet többek között hozzáadott értékű viszonteladóknak, nagy mennyiségű adatot tároló cégeknek és nagyvállalati NAS-t építőknek szánnak, már a disztribútorok felé tart. Az adatközpontokba, szolgáltatókhoz, nagyvállalati környezetbe készülő Ultrastar DC modellek a kiválasztott partnereknél vannak tesztelésen. Ami az interfészt illeti, egyelőre mindhárom merevlemezből a SATA verzió érhető el, a SAS csatolós változatokra jövő év elejéig várni kell.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés