Az EVGA szerint rossz forrasztás miatt hullottak a GeForce RTX 3090-es VGA-ik

A New World bétája valóban sokat tett azért, hogy ez így történjen, de állítólag nincs szó típushibáról.

Még a nyár közepén írtunk arról, hogy bizonyos VGA-kat kivégezhet az Amazon új játéka, és erre akkoriban reagáltak a fejlesztők is, később pedig megérkezett frissítés, amely a menü képkockasebességét lekorlátozta, így a gondot szoftveres oldalról megoldotta.

Kérdés azonban maradt bőven, ugyanis az EVGA FTW3-as GeForce RTX 3090 modelljei igen szép számban hullottak a még nem frissített játék futtatásakor, és ugyan más gyártó GeForce RTX 3080-as és 3090-es VGA-járól is érkeztek olyan adatok, hogy lefagytak, de eközben azért vissza lehetett őket hozni az életbe.

Az EVGA a PC World számára elmondta, hogy a New World című játék alatt kimúlt, visszaküldött VGA-kat röntgennel ellenőrizték, és arra jutottak, hogy a MOSFET rosszul kivitelezett forrasztása miatt végezte ki őket a játék. A vállalat megerősítette azt is, hogy az érintett ügyfeleknek már küldtek csereterméket.

Az EVGA augusztus elején új BIOS-okat jelentett be, amelyekkel megoldották a GeForce-ok hibás adatkijelzését, de ahogy akkor, úgy most is hangsúlyozták, hogy ezek a frissítések függetlenek a New World bétájával kapcsolatos problémáktól.

Az EVGA megemlítette azt is, hogy az NVIDIA és az Amazon Games segédletével ellenőrizték a New World című játék sebességkorlátozás nélküli kódját, és nem sikerült reprodukálniuk a hibát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés