Extrémgyors videofeldolgozó a Leadtektől

A Leadtek újra előveszi a Toshiba SpursEngine SE1000 névre keresztelt lapkát. A gyártó 2008 végén mutatta be a PxVC1100 elnevezésű megoldást, ami egy ilyen processzort rejtett, majd 2009 tavaszán megérkezett a HPVC1100 is, mely már négy darab SpursEngine-t alkalmazott egy nem túl méretes külső házban. A WinFast HPVC1111 lényegében ugyanezt kínálja egy bővítőkártya formájában.


[+]

A HD anyagok konvertálására, és képszerkesztésre ajánlott újdonság PCI Express x1-es foglalatba helyezhető. A Cell architektúra alapjaira épülő Toshiba SpursEngine SE1000 lapkából négy darab áll rendelkezésre. Egy ilyen processzor négy darab SPE (Synergistic Processing Elements) maggal, valamint H.264-es és MPEG2-es kódolókkal, illetve dekódolókkal dolgozik. A chipek egyenként 128 MB kapacitású XDR memóriát használnak.

A Leadtek a WinFast HPVC1111-hez mellékeli a TMPGEnc szoftvercsomagot is, mellyel azonnal befogható a kártyában rejlő erő. A termék a következő hetekben debütál, ám egyelőre csak japánban lehet majd kapni. Az árazásról még nem nyilatkozott a vállalat.

Előzmények

Hirdetés