A felhasználók véleménye is formálhatja az új OpenGL-t

A Khronos Group bejelentette, hogy a készülő, újraírt OpenGL API esetében a felhasználók véleménye is számít. Bár a tervezet már javában formálódik, a konzorcium az iparág vezető alakjai mellett a kevésbé nagy szerepet játszó programozók véleményére is kíváncsi, illetve ezen belül meghallgatnak minden olyan véleményt, amely az OpenGL API eddigi életútját értékeli, illetve a lehetséges javításokkal foglalkozik.

A Khronos Group az alábbi oldalon létrehozott egy kérdőívet, amelybe programozók és más személyek is részt vehetnek. Az első kérdés alatt persze meg kell adni, hogy mely csoportba tartozunk. Ezután értékelhető az OpenGL, az OpenGL ES, illetve a WebGL, majd két olyan kérdés jön, amely inkább a Khronos Group számára fontos, hiszen az API-jaik márkanevére vonatkozik. Végül a WebGL és az OpenGL szabványok közötti kötödést kell értékelni, illetve arra kell válaszolni, hogy honnan informálódunk leginkább a Khronos Group API-jaival kapcsolatban.

A felmérés két opcionális bejegyzéssel fejeződik be. Egyrészt lehet egy javaslatot tenni a újraírt OpenGL végső nevére vonatkozóan, illetve végül lehet írni is a Khronos Groupnak, amelyben bárki kifejtheti a problémáját, persze angolul. A konzorcium minden véleményt elolvas, ez ugyanis nagyon fontos számukra is, hiszen az OpenGL jövője a kérdés.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés