Hirdetés

Fűből készülne az Asus zöld notebookja

A konzumer piacra szánt elektronikai eszközök körében egyre több különös, egyedi formatervezésű berendezés talál gazdára, ráadásul bizonyos régiókban a környezetbarát gyártási technológiák alkalmazása is előnyt jelent egy termék kiválasztása, vásárlása során. A tajvani Asustek Computer ezért két legyet is ütne egy csapásra Eco Book fantázianevű noteszgépével, melynek burkolata jelentős részben fűből, pontosabban laminált bambuszból készülne.


Forrás: Reuters

A cég eddig különböző mintázatú és színű, bőrborítású noteszgépekkel kényeztette az exkluzív külsejű notebookokra vágyó, jellemzően tehetősebb vásárlókat. A vállalat amerikai kirendeltségének marketingvezetője szerint ezek a gépek ihlették a bambuszborítású Eco Bookot is, mely nemcsak érdekesen néz ki, de a gyártás és újrahasznosítás során a környezetet is kevésbé terheli, mint a fémből vagy műanyagból készült társai.


Forrás: Reuters

Bambuszból egyébként még soha senki nem készített noteszgépet, bár különböző, kis szériában gyártott perifériáknál (például billentyűzeteknél és egereknél) felhasználták már a fűfélét mint alkotóelemet. Érdekességképpen említhető, hogy az Apple első számítógépének, az Apple I-nek is növényi alapanyagból – fából – készült a burkolata. Az Eco Book mindazonáltal egyelőre csak prototípusként létezik, az Asus mérnökei jelenleg az alapvetően puha és nem túl ellenálló anyag megerősítésén dolgoznak.

A gyártó képviselete szerint az Eco Book azonnal piacra kerülhet, amint bebizonyosodik, hogy az edzett bambusz hosszabb távon is jól bírja a hordozással járó gyűrődést, valamint csakugyan környezetbarátnak bizonyul az újfajta burkolat (azaz például a gyártáshoz felhasznált vegyi anyagok – jellemzően ragasztók – mennyiségét és azok összetételét sikerül optimálisan alakítani).

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés