Gyárilag és ingyen tuningolja a G203 egereket a Logitech

Az év elején vett repülőrajtot a Logitech G203 Prodigy jelzésű vezetékes egere. A 116,6 x 62,15 x 38,2 milliméteres beviteli eszköz technikai specifikációjában olyan adatok szerepelnek, mint 6000 dpi érzékenység, 25 g maximális gyorsulás és 200 hüvelyk/másodperces követési sebesség. Az új, ingyen elérhető firmware "besütése" ezen paraméterek mindegyikére hatással lesz. Az érzékenység 8000 dpi-re, a gyorsulás 35 g-re, a követési sebesség pedig 300 hüvelyk/másodpercre nő.


[+]

Ezzel a lépéssel a Logitech átpozicionálja kissé a szegmenst, ugyanis szenzorszinten egy lépéssel közelebb kerül a G100s tudásához. Hogy már nem az elejétől fogva így szállítja az egeret a Logitech, azt azzal magyarázzák, hogy a G603-ba kerülő Hero szenzor fejlesztése során sokat tanultak, ezeket a tapasztalatokat pedig a G203-ban is alkalmazni tudták, így most lehetőség nyílt egy kis tuningra. Hogy ebből mi igaz és mi nem, azt nehéz eldönteni, hiszen a Logitech nem publikálta részletesen, milyen érzékelő dolgozik belül és ennek mik a valódi képességei. Így az is elképzelhető, hogy papíron mindig is tudta ezeket a paramétereket a szenzor, de csak most kerítettek sort az aktiválásukra, így valójában nincs szó klasszikus értelemben vett tuningról.

Bármelyik verzió is áll közelebb az igazsághoz, a felhasználó és a leendő vásárló most mindenképpen jól jár, hiszen az ár nem változik, Európában továbbra is marad a 45 euró, de jobb technikai paraméterek mellett. A belső vezérlőszoftver frissítésének egyetlen feltétele van az egér tulajdonlásán túl: telepíteni kell a Logitech Gaming Software legújabb, 8.96.81-es verzióját, ahonnan elérhető a frissítés lehetősége.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés