Hirdetés

Logitech G203 Prodigy egér: az ismeretlen távoli ismerős

A Logitech háza tájáról az év legelején már csepegett némi információ arról, hogy a játékosoknak szánt G szériába érkezik egy új egér, de a CES forgatagban a G203 Prodigy – merthogy így hívják a friss húst – bejelentése kissé elsikkadt, néhány szó erejéig pedig mindenképpen érdemes foglalkozni vele.


[+]

Kívülről úgy tűnik, a G203 egy "mezei" egér, mely formáját tekintve teljesen úgy néz ki, mint klasszikus G100s vonalain alapuló G Pro. Ez tulajdonképpen igaz is, hiszen a 116,6 x 62,15 x 38,2 milliméteres méret hajszálpontosan megegyezik, a tömegükben pedig csak pár gramm eltérés van csupán. A különbség tehát belül keresendő, legfőképpen az optikai szenzorban: a maximális 12 000 dpi érzékenység 6000 dpi-re csökkent a G203 esetében, és szintén csökkent a maximum gyorsulás 40g-ről 25g-re, illetve a maximális követési sebesség 300-ról 200 hüvelyk/másodpercre.

Akiknek netán ezek az adatok ezzel a külsővel párosítva ismerősek, azok jó úton járnak, hiszen azonosak a tavaly év végén megjelentetett Logitech G102 egérrel. Aki még nem hallott erről a modellről korábban, az se lepődjön meg, mivel hivatalosan az ázsiai piacra készült, más kérdés, hogy itt-ott felbukkant belőle egy-egy példány – idehaza is. A lényeg, hogy a G203 Prodigy nem más, mint a G102 EMEA/EU-USA piacra szánt kiadása.

A hivatalosan 45 euróba, a Logitech webshopja szerint 13 000 forintba kerülő, neutrális külsejű, ARM központi egységgel ellátott USB-s rágcsáló természetesen tudja a legfontosabbakat. Ezek közé tartozik a menet közben változtatható érzékenység (200-6000 dpi), az 1000 Hz-es frissítés, szoftverből programozható gombok. Mindezek mellett kapott RGB világítást is, ezáltal a G embléma és a hátul körbefutó csík színe változtatható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés