Hirdetés

Gyorsabb Celeron D az Inteltől

Az új, Presler magos Pentium Extreme Edition bejelentésének árnyékában az Intel olcsó Celeron D processzorainak választékát is növelte egy új típussal. A 90 nm-es csíkszélességű, Celeron D 355 nevet viselő modell rendszerbusz-sebessége (533 MHz) változatlan, de órajele a termékcsalád korábbi csúcsmodelljének 3,06 GHz-ével szemben már 3,33 GHz. A 256 kB másodszintű gyorsítótárral rendelkező, LGA775 tokozású processzor támogatja az Execute Disable Bit funkciót, valamint az EM64T kiterjesztést. Az új modell dobozos változata Japánban mintegy 30 600 forintnak megfelelő áron vásárolható meg.

Eközben a híradások arról számolnak be, hogy az AMD szállítási nehézségekkel kénytelen szembenézni. A gyártó egyik partnere szerint problémák adódhatnak az Athlon 64 3500 és 3800, a kétmagos Athlon 64 X2 3800, továbbá a Sempron 2600 és 2800 processzorok szállításával.

Az AMD képviselője megerősítette, hogy az alsókategóriás termékek esetében ellátási nehézségek adódnak, de az érintett modellekről nem kívánt nyilatkozni. Amint elmondta, a tokozáshoz használt alkatrészekből fogytak ki a nem várt kereslet hatására, vagyis – hangsúlyozta – nem a chipek gyártása jelenti a szűk keresztmetszetet. Az AMD együttműködik beszállítóival a hiány enyhítése érdekében, így a tervek szerint 2006 első negyedévétől ismét ki tudnak elégíteni minden igényt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés