Hama blog: microSD kártya a Hamától

Csaknem 90 éve gyárt fényképezőgépekhez kiegészítőket a Hama, ezért nem meglepő, hogy a mostani digitális gépekhez szinte nélkülözhetetlen SD kártyákat is kínál. A piaci igények és a témakörök változásával viszont lépést kell tartani; amire pár éve még mindenki fényképezőgépet használt, azt ma már sokan telefonnal csinálják. Oda pedig kisebb, microSD formátumú memóriakártya kell, de már ilyet is találni a Hama kínálatában.

Ráadásul nem is akármilyet! A hazai piacra csak mostanában érkeztek meg az első, Hama címkével ellátott, körömnyi adattárolók, de egyből a legfelső kategóriát célozták meg velük. A kártya ugyanis Class 10 besorolású, ami annyit jelent, hogy legalább 10 MB/s írási tempóra képes, tehát a nagyobb adatsűrűségű videók, sok-sok megapixeles fotók zökkenőmentes rögzítése is biztosított. Bizony, ilyenre már az okostelefonoknál is szüksége lehet az embernek, mert akadnak 8-10 vagy több megapixeles kamerával szerelt készülékek, és a pár éve még elképzelhetetlen Full HD filmfelvétel is realitássá vált mára. További extra képesség az UHS-I támogatás (az adatbuszának elvi csúcssebessége 104 MB/s), illetve a gyártó szerint a kártya akár 45 MB/s-os sebességre is képes.

A Hama Class 10-es microSD kártya egyelőre 8 és 16 GB-os tárkapacitással érhető el. Ajánlott végfelhasználói áruk 5000, illetve 7000 forint, a gyártó pedig tíz év garanciát vállal rájuk. Sokoldalú felhasználásukat elősegíti, hogy normál méretű SD kártya átalakító is jár hozzájuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények