Hazánkba is érkeznek az Asus új kiegészítői

Az Asus egy sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy januártól már biztosan kaphatóak lesznek hazánkban a főleg notebookokhoz szánt kiegészítőik. Elsősorban a látványosabb, egyedi termékek jelennek meg, így megvásárolhatóak lesznek a hordozható egerek, a ROG márkás vonal termékei és többek között a Lamborghini kiegészítők is. A gyártó már 2003-ban előállt olyan egyedi készülékeivel, amelyeknél szénszálat, vagy éppen alumínium-magnézium ötvözetet használt, később pedig a bőr és a bambusz is bekerült ezek közé. Négy széria is indult, amelyekbe ezeket a kiegészítőket csoportosították: a David Lewis, valamint Karim Rashid nevével fémjelzett termékek, az Automobil Lamborghini és a ROG, azaz Republic of Gamers dizájnú eszközök.

Ha Lewis neve nem mond semmit, a WX-DL (leánykori nevén WX500) fotója alapján biztosan beugrik. A kerek, 1200 dpi-s felbontású szenzoros, vezeték nélküli egér érintésérzékeny gombokkal is el van látva a felső részén. A másik kiegészítő, amely a tervezőtől érkezett, a DL External HDD, amely egy 500 GB-os kapacitású 2,5”-es külső tároló. Ha még mindig nem ismerős ezek alapján sem, még egyet súgunk: ő tervezte az NX90 notebookot is, ami le sem tagadhatná a hasonlóságot a fentiekkel.

David Lewis tervezései [+]
David Lewis tervezései [+]

Karim Rashim neve szinte egybeforrt az EeePC 1008P-vel, vagyis a pink vagy barna, hullámos textúrájú netbookkal. Emellett persze mást is összehozott, például a KR Edition egereket (amik limitált darabszámban kaphatók), a KR 2,5”-es hordozható merevlemezeket és a 10”-es netbookokhoz használható tokokat, amelyek mind az 1008P-éhez hasonló kinézetet kaptak, így téve teljessé a kollekciót.

Karim Rashid kollekció [+]
Karim Rashid kollekció [+]

A Lamborghini készlet is hasonló tagokkal rendelkezik: van köztük vezeték nélküli egér, négyféle táska (hátitáska, hordtáska, oldaltáska, sleeve), amelyek mind jobbára emlékeztetnek az autógyártó modelljeire.

utomobili Lamborghini [+]
utomobili Lamborghini [+]

A ROG széria modelljei közt fellelhetők például a GX800 és GX900 jelzésű játékosoknak kifejlesztett egerek, amelyek akár 3200, illetve 4000 dpi-s felbontáson is használhatók, utóbbi pedig plusz súlyokkal is ellátható.

Republic of Gamers egerek [+]
Republic of Gamers egerek [+]

A további termékek között még néhány egér, külső tároló és táska kapott helyet. Az első csoport tartalmazza a vezetékes, belépőszintű UT sorozatot, a vezeték nélküli WT-400-akat és a Bluetooth-os, lézeres BX 700 egereket is. A külső merevlemezek közt találjuk a bőr bevonatú, AN200/300 és PN250/300 típusokat, amelyek 320 és 500 GB-os kapacitású HDD-ket tartalmaznak. A táskák közül a Vector, Grander, Streamline, Duraline, Terra, Precision, Slim, Slimpoint és Eee's  jelzésű szériák kínálnak rengeteg megoldást a hordozható gépek szállításához netbooktól a notebookig, a 10”-estől akár a 16”-es méretig.

További Asus egerek, táskák és tárolók [+]
További Asus egerek, táskák és tárolók [+]

A sajtótájékoztató egyik eseményeként az újságírók találkozhattak az Asus dizájncsapatával, és kipróbálhatták, milyen is IT termékeket alkotni – ezúttal marcipánból. A kész munkák megtekinthetők a cég Facebook oldalán, ahol szavazni is lehet rájuk. A legtöbb voksot (avagy lájkot) gyűjtő modell alkotói Asus dizájn díjat kapnak, és persze az elismerés sem marad el. Ugyan nem szeretnénk befolyásolni senkit (na jó, de...), ám különösen a bájos bordó, marcipán ROG egeret ajánlanánk olvasóink figyelmébe, amit a szerkesztőségünk tagjával erősített csapat alkotott, szavazzatok rá!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés