HIS Radeon HD 7970 X: GHz Edition az X erejével

Az AMD Radeon HD 7970 GHz Edition rajtja után a gyártók egymás után jelentik be az erre épülő VGA-ikat, sőt egyes cégek már nem is egy, hanem több variánst is bemutattak a Tahiti kódnevű cGPU új steppingre épülő verziójára alapozva. Lényegében az alapvető paraméterekhez a HIS sem nyúlt hozzá, ennek következtében a 2048 shader részelemet felvonultató cGPU alapórajele 1000 MHz, a 384 bites memóriabuszhoz pedig 3 GB, effektív 6 GHz-es órajelen ketyegő GDDR5 memória kapcsolódik. A PowerTune Boost értéke 1050 MHz.


[+]

Tekintettel arra, hogy nem referenciamegoldással van dolgunk, a HIS számos ponton változtatott a kártyán, amit nemes egyszerűséggel X alkotóelemnek neveztek el. Ez lényegében a 18+1+1 fázisú tápellátást, a két darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozót, a GPU feszültségszintjének LED-es visszajelzőit, a hűtőventilátorok – fordulatszám függvényében változó – színes LED-jeit, a natív hatmonitoros Eyefinity támogatást, valamint az IceQ X² hűtést és az iTurbo tuningszoftvert jelenti.


[+]

Ha már szóba került a hűtés, az IceQ X² nagy méretű réz bordákkal, 3 x 6 mm-es és 2 x 8 mm-es hővezető csövekkel, valamint két darab 89 mm-es ventilátorral veszi fel a harcot a termelt hő ellen, aminek zajkibocsátása a gyártó szerint nem haladja meg a 28 dB-t. A méretes kártya élein fém merevítő fut végig, illetve a dobozban egy házba szerelhető tehermentesítő tartóelemet is kapunk.


[+]

A hátlapi kivezetések között négy darab mini DisplayPort 1.2 HBR2, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a és egy DVI található, illetve utóbbihoz mellékelnek egy aktív DVI-DisplayPort átalakítót is. A HIS Radeon HD 7970 X ára egyelőre nem ismert, de minden bizonnyal napokon belül a felkerül a nagyobb webáruházak árlistáiba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés