Tudósítás a helyszínről: Hongkongi Elektronikai Kiállítás és Vásár 2011

A héten megkezdődik az Őszi Hongkongi Elektronikai Vásár, mely a világ legnagyobb eseménye ebben a témakörben. A rendezvény október 13-16. között kerül megrendezésre, és a tavalyi évhez hasonlóan most is a helyszínről tudósítunk, a Hongkongi Kongresszusi és Kiállítóközpontból. A regisztrált kiállítók száma alapján – mely több mint 3000 – az eddigieknél is nagyobb felhajtásra lehet számítani, várhatóan a látogatók száma is tovább emelkedik az előző évekhez képest.

Természetesen most is lesznek újítások, így például a Találmányok zónája, ahol a fejlesztő- és kutatóintézetek által támogatott új felfedezések, prototípusok, szabadalmak kerülnek bemutatásra. A most divatos okostelefonok, tabletek is külön termet kapnak.

A tabletek idén kiemelt figyelmet kapnak
A tabletek idén kiemelt figyelmet kapnak [+]

Hagyományosan egyidőben és azonos helyszínen rendezik meg a legújabb elektronikai fejlesztéseket, újdonságokat bemutató electronic Asia kiállítást is, melynek két nagy témaköre idén a napenergiai és a kijelzők lesznek. Itt az elektronikai alkatrészek gyártói jelennek meg, 620 regisztrált kiállítójával pedig itt is rekorddöntésre számíthatunk. Elsősorban a távol-keleti országok gyártói jönnek Kínából, Tajvanból, Koreából, Japánból és idén már Thaiföldről is.

Érdeklődőkből nincs hiány
Érdeklődőkből nincs hiány [+]

A kiállítás célja az elektronikai ipar fejlődésének elősegítése azzal, hogy kapcsolatot teremt a gyártók, összeszerelők, és a forgalmazók között. Szemináriumokon ismertetik a legújabb trendeket, fejlesztési irányokat, újításokat, változásokat a korábbi évekhez képest, ennek megfelelően ezek a kiállítások nem nyitottak a nagyközönség számára.

Azóta történt

Előzmények

  • Hongkongból jelentjük

    Beszámoló a múlt héten rendezett HKTDC Hongkongi Őszi Elektronikai Kiállításról, és az ott látott érdekességekről.

Hirdetés