Androidos táblagépek özöne a HP-tól

A HP számos új termékkel jelentkezett az elmúlt időszakban, és ezek közül az androidos tabletek sem maradhatnak ki, mely termékkategóriába összesen négy új modellt mutattak be. Mint köztudott, a HP azon kevés gyártó közé tartozik, mely hajlandó az NVIDIA Tegra 4 SoC köré tabletet építeni és úgy tűnik, ez a partneri viszony a mostani bejelentéssel még szorosabbá válik, ugyanis két újdonság is ezt a platformot használja. Ezek közül az egyik a 7"-es HP Slate 7 Extreme, mely tulajdonképpen nem más, mint a múlt héten bejelentett Tegra Note, de HP-s köntösbe csomagolva. Az NVIDIA hivatalosan nem sorolja Tegra Note partnerei közé a HP-t, aminek oka az lehet, hogy a HP nem követi a referenciadizájnt, a hátlapon ugyanis változtattak.

HP Slate 7 Extreme és HP Slate 8 Pro
HP Slate 7 Extreme és HP Slate 8 Pro

A Slate 7 Extreme belseje egyébként megegyezik a Tegra Note-tal, tehát a Tegra 4 SoC-on felül egy 2 GB RAM-ot, 16 GB-os háttértárat, 7"-es, 1280x800 pixeles IPS érintőkijelzőt, Wi-Fi és Bluetooth adaptert, valamint 5 megapixeles hátlapi és 0,3 megapixeles előlapi kamerát tudhat magáénak. A készülékhez természetesen jár a Note-nál beígért stylus (toll) is, amit megfordítva virtuális radírként használhat a felhasználó a megfelelő alkalmazásokban.

A másik Tegra 4-es újdonság a HP Slate 8 Pro névre hallgat – ami értelemszerűen 7,98"-es kijelzője miatt kapta ezt a számozást. A hardver alapjaiban véve megegyezik, de a nagyobb (szintén IPS) kijelzőn 1600x1200 megjelenítésére van lehetőség, ami 4:3-as képarányt és nagyobb pixelsűrűséget jelent. Ehhez a masinához nem jár a Slate 7 Extreme-nél említett toll, de cserébe a HP más típusú extrákkal jár a vásárlók kedvében, mint például a Beats Audio hangrendszer és LED-es segédfénnyel kiegészített nyolc megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamera. Az Android 4.2.2-es operációs rendszer sem lesz teljesen gyári, ugyanis alapból lesz rajta egy HP-s és több egyedi extra szoftver (többek között fájlkezelő, Office alkalmazás, stb.).

A HP két másik táblagépe, a Slate 7 HD és a Slate 10 HD egy kissé más ligában játszanak, mint a fent részletezett termékek, hiszen a korábban bejelentett – belépő szintű – Slate 7 helyére pályáznak. A számozásuknak megfelelően 7 és 10 colos, 1280x800 pixeles kijelzővel rendelkező termékek alapjául a kétmagos, 1,2 GHz-re állított Marvell PXA986 SoC (Vivante GC1000 GPU-val) és 1 GB RAM szolgál.

HP Slate 10 HD eleje és hátulja
HP Slate 10 HD eleje és hátulja [+]

A háttértár méretéről a gyártó nem szolgáltat adattal, akárcsak az elő- és hátlapi kamerák felbontásáról. A technikai paraméterek között viszont említésre került a microSD bővíthetőség és a Beats Audio hangrendszer mellett a Wi-Fi és Bluetooth, illetve az opcionális LTE 4G vezérlő, továbbá a 9 órás üzemidő. Az operációs rendszer természetesen ebben az esetben is az Android 4.2.2 lesz.

A HP újdonságai októberben érkeznek, áruk azonban egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés