HP: megújuló mobil fotónyomtatók

Nem egészen egy évvel az előző generáció piacra kerülése után érkeznek a HP új hordozható fotónyomtatói. A Photosmart 335 és 385 tintasugaras printer egysége azonos jellemzőkkel bír, vagyis legjobb minőségű beállításon egy 10 x 15 cm-es fotó papírra vetése 90 másodpercig, a leggyengébb minőséggel pedig éppen feleennyi ideig tart. A bemeneti felbontás 1200 dpi lehet, amit megfelelő papír és a HP PhotoREt III technológiájának alkalmazásával 4800x1200 dpi-re lehet feltornászni.

A nyomtatók beépített, CF, SM, MS, SD, MMC és xD-Picture memóriakártyák kezelésére képes olvasóval rendelkeznek, de a PictBridge szabvány támogatása révén USB porton keresztül közvetlenül is összekapcsolhatók a kompatibilis digitális kamerákkal. A Photosmart 385 integrált Bluetooth interfésszel is rendelkezik, így például mobiltelefonokról is indítható a nyomtatás, míg a kisebbik modell esetében a Bluetooth-adapter csupán opcionális kiegészítő.

A képek előnézetét a 335-ös esetében egy 3,8 cm-es, a 385-ösnél pedig egy 6,4 cm képátlójú, felhajtható színes kijelző jeleníti meg, amelyhez az utóbbinál néhány alapvető képszerkesztő funkció (nagyítás, elforgatás, vágás) is társul. Bonyolultabb műveletek a PC-n a HP Image Zone szoftver segítségével végezhetők.

A printerekbe a HP Vivera tintapatronjai illenek, fekete-fehér képek készítéséhez a színes festékek a HP 100-as szürke fotópatronnal helyettesíthetők. A 22 x 11,6 x 11,6 cm-es, 1,2 kilogrammos készülékek valódi mobilitása érdekében 39 euróért autós tápadapter, 99 euróért pedig mintegy 75 fénykép nyomtatásához elegendő energiát biztosító akkumulátor vásárolható. A Photosmart 335 ajánlott nettó ára 129 euró, míg a Photosmart 385 adó nélkül 172 euróba kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés