Új diafeltétes szkenner a HP-től

A HP legújabb szkennerjét elsősorban az otthon porosodó fényképek és filmtekercsek digitalizálásához ajánlja. A ScanJet 4370 nevű készülék 3600x7200 dpi felbontást és 48 bites színmélységet kínál, és optikai érzékelőjének komoly előnye több más gyártó hasonló árban kínált megoldásaihoz képest, hogy viszonylag tág mélységélességgel szolgál, így akkor is jó végeredményt kaphatunk, ha egy beolvasandó kép, dokumentum nem illeszkedik az üveglapra – jó tulajdonság például könyvek szkennelésekor.

Az eszköz aktív felülete 22 x 30 centiméteres, és egy menetben három különálló fotót vagy ugyanennyi, a fólianyag-adapterben elhelyezett filmkockát vagy két keretezett diát tud digitalizálni. A mellékelt HP Image Editor segítségével könnyen, akár automatizálva is javítható a képek minősége; többek között eltávolíthatók a karcolások és pornyomok, élénkebbé tehetők a fakó színek, rekonstruálhatók az alul- vagy túlexponált képrészletek, és megszüntethető a vörösszem-effektus.

A beolvasott dokumentumok típustól függően többféle formátumban elmenthetők, mód van PDF-be konvertálásra, szövegfelismerésre vagy közvetlen e-mail-küldésre is. A készülék USB 2.0 porton csatlakoztató számítógépekhez; a HP a szokásos módon Windows és Mac OS X (10.2 vagy újabb) operációs rendszerekhez biztosít meghajtóprogramot. A ScanJet 4370 ajánlott ára 99 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés