Hirdetés

IFA 2014: a Samsung továbbra is takarékon tartja az OLED projektet

A Samsung nagyjából az azóta iparági egyeduralkodójává vált LG-vel egy időben mutatta be első nagyméretű OLED televízióit, de a nagy riválissal ellentétben náluk nem sült el olyan jól a dolog. Mostanra ki is vonták Full HD felbontású OLED készülékeiket a piacról, viszont az IFA-n kiállítottak egy Ultra High Definition felbontású készüléket, amelynek sorsa egyelőre bizonytalan.

Samsung 4K OLED tv
Samsung 4K OLED tv [+]

A Samsung helyszínen tartózkodó munkatársai elárulták, hogy ez még csak egy prototípus, egyelőre fogalmuk sincs, mikor és milyen áron kerülhet a boltokba, ha egyáltalán sor kerül erre a lépésre. Elmondásuk szerint a konszern pillanatnyilag a LED háttérvilágítású, 4K felbontású LCD tévékre fókuszál, azokra építi stratégiáját.

Kár, ugyanis a kirakott, hajlított OLED televízió képminősége teljesen rendben volt, köszönhetően a szép, természetes tónusoknak, a mély feketének és a hibátlan mozgásmegjelenítésnek. Nyilván épp elég okos ember dolgozik a Samsungnál, biztos tudják, mit miért csinálnak, de az is tény, hogy ezek után az agyonhype-olt UHD LED LCD tévék kicsit vérszegénynek tűntek egy pár percig, amíg hozzájuk nem szokott a szem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés