Hirdetés

IFA 2015: megérkezett az ASUS pendrive méretű, HDMI-be dugható VivoStick PC-je

A HDMI kimenetbe dugható, túlméretes pendrive-ra hasonlító, Intel-féle Compute Stick és azok más gyártók kínálatából származó leszármazottjai hamar a figyelem középpontjába kerültek, hiszen roppant kis méretben kínáltak egy Windowst futtató PC-t. Még ha nem is túl erőset, hiszen a Bay Trail-T alapú Intel Atom SoC – ami sok ultramobil eszközben teljesít szolgálatot mind a mai napig – nem egy erőgép, de azért képes megbirkózni a Windows 8.1 vagy éppen a Windows 10, és ezen még pár egyszerűbb alkalmazás futtatásával vagy éppen multimédiás tartalmak lejátszásával.


[+]

Az ASUS eddig kimaradt a buliból, de már a Computex alkalmával is látni lehetett, hogy a készülő VivoStick PC-vel nem állnak be ugyanabba a sorba, amibe a többi cég, ugyanis a tajvani vállalatnál az újabb, 14 nm-es Cherry Trail SoC felé kacsintgattak már akkor is. Jelenleg ez a legjobb választás a gyártó részéről, hiszen a minap bemutatott, szintén alacsony fogyasztású, Skylake alapú Core m3/m5/m7 sorozat csak a jövő év első negyedévében kerülhet be az Intel-féle Compute Stickbe a legfrissebb hírek szerint.

Emiatt az ASUS-nál már nem változtattak a Computexen látott recepten, hiszen a jelenleg zajló IFA szórakoztatóelektronikai kiállításon bemutatott, immáron végleges, 137,9 x 34 x 14,9 milliméteres méretekkel rendelkező, mindössze 68 grammos eszközben valóban az említett Cherry Trail SoC egyik verziója dolgozik 2 GB DDR3L RAM és 32 GB tárhely társaságában. Ez utóbbira operációs rendszer is került a Windows 10 személyében, valamint az IEEE 802.11n és Bluetooth 4.0-s vezérlőknek hála a vezeték nélküli kapcsolatról is gondoskodtak, míg a perifériák számára USB 3.0-s foglalatot hagytak szabadon.


[+]

Az ASUS három színben is elérhetővé teszi a VivoStick PC-t, amiért 129 dolláros árat számít fel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés