Hirdetés

Pletykák a Gemini Lake platformra épülő Intel NUC gépek konfigurációjáról

A Tom's Hardware akadt rá az Intel legújabb, tavalyi év végén lopakodó üzemmódban érkező, Gemini Lake platformot alkalmazó NUC mini PC-k technikai dokumentációjára, amelyből kiderül, hogy milyen konfigurációkra van kilátás – már amikor piacra kerülnek, egyelőre erre ugyanis még várni kell. Eszerint egy komplett rendszerre és két "barebone" szett várható: a NUC7CJYH és NUC7PJYH csomagok lesznek a memória, adattároló és operációs rendszer nélkül megoldások, míg a NUC7CJYS gyárilag kész konstrukció, tartalmaz Windows 10 licencet, 32 GB-os eMMC tárolót, továbbá egy darab 4 GB-os, 2400 MHz-es DDR4 modult is, de ez 8 GB-ra bővíthető.

Ez amúgy mindegyik variánsra igaz, tehát a két DIMM foglalatba összesen 8 GB rendszermemória pakolható, így használható ki a kétcsatornás mód. Emellett a gépek képesek fogadni egy darab 2,5"-es SATA csatolófelületű adattárolót, valamint gyárilag rendelkeznek kártyaolvasóval, amely 512 GB-ig kezeli az SDXC memóriakártyákat. Ezenfelül mindegyik konfiguráció kap a kombinált Intel Dual Band Wireless AC 9462 Wi-Fi és Bluetooth 5 vezérlőt, illetve Realtek 8111H-CG Gigabit Ethernet vezérlőt is. Lesz továbbá mindegyik házon infraport, négy darab USB 3.0-s kapu és optikai S/PDIF hangkimenet, valamint két darab HDMI 2.0-s csatoló. Utóbbi egyébként a Gemini Lake egyik fontos újítása.

A kép csak illusztráció
A kép csak illusztráció [+]

A pakkok között lesznek azért különbségek is, így a NUC7CJYH, illetve a NUC7CJYS jelzésű komplett masina lelkét az Intel Celeron J4005 adja az UHD Graphics 600 IGP-vel, míg a NUC7PJYH csomagban az Intel Pentium Silver J5005 dolgozik UHD Graphics 605-tel. Mindegyik központi egység 10 wattos TDP osztályú, de a Pentium 2 mag helyett 4 magot kapott, illetve a turbó órajele is magasabb (2,7 helyett 2,8 GHz), továbbá az IGP-jébe 18 feldolgozó jutott, szemben az UHD Graphics 600 12 darab feldolgozójával.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a gépek mérete mekkora lesz és mennyibe fognak kerülni, ezekre az információkra vélhetően még egy picit várni kell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés