Hirdetés

Jön a dedikált GPU-val szerelt Intel NUC

A pletykák szerint tavasszal fut majd be, továbbá egy tokozáson lesz a processzor és a grafikus vezérlő.

Az Intel szintet akar lépni jövőre a NUC gépek piacán, ugyanis a friss útitervben feltűnt egy olyan rendszer, amelyet konkrétan VR NUC-ként említenek meg. A VR nyilván a virtuális valóságra utal, legalábbis másra nem igazán lehet gondolni ebből a rövidítésből. Ami igazán érdekes, hogy ez az amúgy ismeretlen kódnevű rendszer az úgynevezett RVP17-es referenciajelzésű alaplapot használja, ami milyen érdekes, hogy feltűnt már a Kaby Lake-G platform esetében. Utóbbi rendszer lényegében egy 58,5 x 31 mm-es BGA tokozáson kombinál egy Kaby Lake-H lapkát, illetve egy 694C:C0 vagy 694C:E0 kódjelzésű AMD GPU-t.

Az útitervben a VR NUC képchipes platformként van kezelve, ami utalás lehet az MCM tokozásra, de ennél is érdekesebb, hogy egy 65, illetve egy 100 wattos megoldás készül. Ezek a paraméterek pont megegyeznek azzal, amit a jellemzően jól értesült BenchLife adott hírül korábban a Kaby Lake-G platformra vonatkozóan:


A régebben kiszivárgott táblázat (forrás: BenchLife) [+]

Úgy néz ki tehát, hogy NUC-ként fogja próbára tenni magát a régóta pletykált rendszer, ami tulajdonképpen logikus választás, mert ennek a konfigurációnak az értelme a teljesítmény kis méretbe való beszorítása, és a NUC is pont erről szól.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés