Hirdetés

Nem a processzorok gyártásáról egyeztet az Intel a Samsungnál?

A Tom's Hardware információi szerint az egyszerűbb lapkák kiszervezéséről szólnak a tárgyalások.

Pá napja írtunk a dél-koreai Sedialy riportjáról, amelyben az említett média a saját forrásaira hivatkozva arról ír, hogy az Intel a Samsung üzemeit venné igénybe bizonyos készülő processzoraik legyártásához. Egészen konkrétan a Rocket Lake kódnevű fejlesztés volt megemlíteni, de a Tom's Hardware utánakérdezett a helyzetnek, és a forrásuk szerint valóban tárgyal a Samsunggal az Intel, de nem az egyes processzoraik bérgyártásáról.

Az információk szerint az egyszerűbb lapkák lennének kiszervezve a Samsunghoz, ilyenek például az alaplapi vezérlők, amelyek esetében az új generációs node-ok nem igazán jelentenek előnyt, így bőven megfelel számukra a 14 nm-es eljárás is. Mindemellett az sem elhanyagolható, hogy ezeket az egyszerűbb dizájnokat könnyebb is mozgatni az egyes gyártók között, a fogyasztás karakterisztikájában nem lesz jelentős eltérés.

Ez egyébként ugyanúgy segít az Intel ellátási nehézségein, mert a vállalat számos vezérlőt 14 nm-es node-on készít már, vagyis a gyártókapacitást a processzoroktól veszik el. Amennyiben ezt kiszervezik, úgy a felszabaduló gyártósorokon például a processzorok gyártására is felhasználhatók lesznek, amihez csak apróbb átalakítások kellenek.

A fentiek egyébként még mindig csak pletykák, tehát sem a Samsung, sem az Intel nem erősítette meg az értesüléseket.

Előzmények

Hirdetés