Hirdetés

Lelepleződött az Intel új tokozása?

A Meteor és az Arrow Lake-S az LGA1851-es foglalatba érkezik.

Az Intel aktuális asztali foglalata LGA1700 néven ismert, és egyelőre az Alder Lake-S kódnevű fejlesztés illeszthető bele, bár nem számít túl nagy titoknak, hogy jön majd bele a Raptor Lake-S is. Az igazi kérdés manapság az, hogy a 2023-ban érkező Meteor Lake-S, illetve az azt követő Arrow Lake-S milyen tokozást használ.

A BenchLife.info nemrég közölt egy diát, amely választ adhat a fentiekre, mivel megtalálható rajta a Socket V1 kódnevű, LGA1851-es tokozás, ráadásul Meteor és Arrow Lake-S fejlesztésekre utaló jelzésekkel, vagyis alighanem az Intel érkező új asztali foglalatával nézünk farkasszemet.


(forrás: BenchLife.info) [+]

Az adatokból látszik, hogy az LGA1700-ra jellemző 45 x 37,5 mm-es méretek megmaradnak, illetve korábban már megírtuk, hogy az LGA1700 valójában 1700-nál több tűt kínál, így az új foglalat valójában 51 extra tűt vezet be.

A kiterjedésbeli egyezés minden bizonnyal azt segíti elő, hogy a már kiadott hűtők felszerelhetők maradjanak, de az LGA1851 picivel magasabb az LGA1700-nál, így nem kizárt, hogy a szükség lesz a lefogatókeretek megújítására, amit egyébként elég egyszerűen meg tudnak oldani a gyártók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés