Jövőre mutatná be az új Xeon generációt az Intel

A leleplezés januárban biztosan meg fog történni, és valószínűleg a további ütemezés is kiderül ekkor.

Az Intel Sapphire Rapids kódnevű CPU-ja egy igen régóta készülő fejlesztés, mivel eredetileg a 2021-es esztendő elején érkezett volna, de a folyamatos problémák miatt a tényleges elérhetőséget a 2022-re csúsztatták, először tavaszra, majd az év második felére.

A Santa Clara-i óriáscég most hivatalosan is bejelentette, hogy a következő év elején, ezen belül is január 10-én leleplezik le a negyedik generációs skálázható Xeon dizájnt. Ez az év végét célzó tervekhez viszonyítva további csúszást jelent, de nem olyan jelentőset, hogy túlságosan izgulni kellene miatta.

A bejelentés egyébként jól is jött az Intel számára, mert nemrég arról írt a TrendForce, hogy Sapphire Rapids kódnevű processzorok tömeggyártásának ütemezése az Intel 7 nevű 10 nm-es eljáráson tapasztalható gyenge kihozatal miatt késik. A piackutató cég a Sapphire Rapids aktuális kihozatalát 50-60%-ra becsüli. Ez egyébként elég a starthoz, hiszen ilyen mutatók mellett már megéri kiszolgálni a kritikus partnereket, viszont a tömeggyártáshoz valóban nem ideális. Utóbbi a TrendForce szerint a következő év első felében esedékes.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Sapphire Rapids végül milyen steppingrevízióval kerül piacra. Ez a fejlesztés az Intel oldalán nagyon nehézkes volt, már most 12 steppingváltáson van túl, és az elérhető mérnöki minták az E5-ös revízióra építenek, de nem kizárt, hogy végül nem ez kerül tömeggyártásba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés