Vásárlás után megvehető funkciókkal hozza az új Xeonokat az Intel

Az Intel On Demand szolgáltatás a hardvervilág DLC-je lesz, kész technológiákat lehet vele pénzért bekapcsolni.

A hónap elején írtunk arról, hogy jövőre mutatná be az új Xeon generációt az Intel. A Sapphire Rapids kódnevű fejlesztésről elég sokat lehet tudni, de van egy érdekessé, ami eddig csak ritkán került a hírekbe, de az új Xeon sorozat fontos irányáról van szó. Ez az Intel On Demand szolgáltatás, ami megvalósítja az SDSi, azaz a Software Defined Silicon koncepciót.

Itt a lényeg annyi, hogy maga a Sapphire Rapids rendelkezik bizonyos technikai képességekkel, amelyek modelltől függően alapértelmezetten nem lesznek aktívak, de ha utólag úgy döntene a felhasználó, hogy ezek mégis kellenek, akkor később megveheti szoftveres formában az aktiváláshoz szükséges licencet.

Az Intel On Demand tehát a hardver tekintetében egy olyan lehetőség, mint a videojátékoknál a DLC. A kérdés csupán az, hogy milyen funkciók lesznek a Sapphire Rapids kódnevű fejlesztésben hozzákötve, és mennyit kell ezek aktiválásáért fizetni, illetve a licenc formája sem mellékes. Utóbbi szempontból a technikai működést tekintve sok alternatíva van, akár az is megoldható lehet, hogy az ügyfél kibérli egy fix időre a funkciót, majd ha az letelt, akkor a rendszer újra letiltja a hardverben a hozzáférést.

Valószínűleg bővebb részletek majd január 10-án lesznek, amikor a Sapphira Rapids hivatalosan is bemutatkozik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés