Nagyobb mennyiségben csak jövőre lesz Sapphire Rapids

Az Intel is elismerte a csúszást, de az Igor's Lab jobban kifejtette a hátteret.

Az Intel Sapphire Rapids kódnevű CPU-ja egy igen régóta készülő fejlesztés, mivel eredetileg a 2021-es esztendő elején érkezett volna, de a folyamatos problémák miatt a tényleges elérhetőséget a 2022-re csúsztatták, először tavaszra, majd az év második felére. Utóbbi biztosnak tűnt, de az Igor's Lab információi szerint inkább 2023-ban, ezen belül is február végén vagy március elején érkezhet a fejlesztés.

Az említett média azt is tudni véli, hogy a Sapphire Rapids már 12 steppingváltáson van túl, ami minimum rekordgyanús, és most az E5 steppingnél jár. Az Igor's Lab szerint létezik egy NDA által védett belső dokumentum is, amelyben a fejlesztés problémáit és hibáit gyűjtik össze, és ez jelenleg közel 500 bejegyzést tartalmazni, és a tendencia alapján folyamatosan emelkedik.

Érdemes megjegyezni, hogy az Intel az aktuális negyedévre vonatkozó pénzügyi beszámolóján elárulta, hogy egy hibát találtak a fejlesztésben, és ez megakadályozta néhány funkció használatát. Ezek nem feltétlenül fontosak minden potenciális ügyfél számára, de a javítás mégis lényeges, és emiatt csúszik most a lapka. A vállalat ugyanakkor azt ígérte, hogy néhány modell még idén elérhető lesz a partnerek számára, és ez valószínűleg igaz is, mert az Igor's Lab is említ idei szállítmányokat, méghozzá két lépcsőben: először a kétutas, majd a négy és nyolcutas szerverekbe. Nagyobb mennyiségben azonban idén már nem lehet számítani a Sapphire Rapids elérhetőségére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés