Intenzíven dolgozik az OLED panelek fényerejének növelésén az LG Display

Állítólag a mikrolencsék segítségével 20 százalékkal növelhetik a fényerőt, és az első ilyen modellek már jövőre megjelenhetnek.

Az LG Display sokáig egyeduralkodónak számított a televíziókba szánt OLED panelek gyártása terén. Idén azonban a rivális Samsung Display előrukkolt saját QD-OLED megoldásával, és már hamarosan érkeznek is az első ilyen kijelzőkre épülő Samsung és Sony televíziók. Ráadásul a Samsung Display által fejlesztett kvantumpontos panel állítólag 50 százalékkal nagyobb fényerőre képes az LG Display paneljeihez viszonyítva.


[+]

Ezzel a hátránnyal pedig a jelek szerint az LG háza táján is tisztában vannak, ugyanis a The Elec nevű dél-koreai magazin szerint intenzíven dolgoznak a megoldáson. Állítólag az úgynevezett mikrolencse technológiában bíznak, ami nem újdonság, mivel már mobil eszközökben bizonyított. Ennél egy extra filmréteggel látják el az OLED panelt, amely elméletileg képes lehet 20 százalékkal növelni a fényerőt. Ez egyben azt is jelenti, hogy ugyanakkora fényesség mellett értelemszerűen az energiafogyasztás is csökken. A The Elec szerint az LG Diplay igen jól halad, már idén megkezdhetik az ilyen panelek gyártását, és 2023-ban a boltokba kerülhetnek az első mikrolencsés kijelzőre épülő OLED televíziók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés