Hirdetés

ION-os és AMD 480X-es alaplapok mutatkoznak be

Az ASRock igencsak érdekes alaplapot leplezett le legutóbb, az M3A UUC-t. A furcsa az új termékben a felszereltsége, ami nem túl friss, mivel a 2007-ben bemutatott AMD 480X CrossFire chipsetre épül például. Ennek ellenére persze támogatottak az új processzorok is, így az AM3-as foglalatban használhatók a két-, három-, négy- és hatmagos CPU-k is. A memória számára négy darab slot áll szabadon, amik 1800 MHz-es DDR3-as modulok fogadására alkalmasak.

ASRock M3A UCC [+]
ASRock M3A UCC [+]

Továbbá egy x16-os és egy x1-es PCI Express, illetve három PCI bővítőhely található még az ASRock lapon. A háttértárak és optikai meghajtók a négy 3 Gbps-os SATA port egyikére köthetők. Van még Gigabit Ethernet aljzat, 5.1-es hangrendszer, és Instant Boot operációs rendszer is. Illetve az ASRock saját kiegészítőivel is ellátta, mint az OC Tuner, OC DNA, Intelligent Energy Saver, Instant Flash és Hybrid Booster funkciók. Az M3A UCC hamarosan kapható lesz.

Az Asus új apró, Mini-ITX formátumú alaplapja, az AT5IONT-I már kapható Európában. A főleg HTPC-hez ajánlott termék egy Atom processzorral is fel van szerelve, a kétmagos D525-öt rakták rá, amely 1,8 GHz-es órajelen üzemel, a grafikus megjelenítésért pedig az NVIDIA ION GPU-ja felel. Ezek passzív hűtéséről egy, az alaplap méreteihez képest egészen nagy, három hővezető csöves hűtőborda gondoskodik.

Asus AT5IONT-I
Asus AT5IONT-I

Tartalmaz egy x4-es PCI-E bővítőhelyet, került rá két 3 Gbps-os SATA aljzat, Gigabit Ethernet port, eSATA csatlakozó, továbbá DVI és HDMI monitorkimenetek. Ezeken felül még két 3.0-s USB portot is tettek rá és rendelkezik az Asus alaplapokon megszokott gyorsan betölthető Express Gate operációs rendszerrel is. Az AT5IONT-I kontinensünkön 141 euróért vásárolható meg.

Asus AT5IONT-I
Asus AT5IONT-I

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés