Hirdetés

Jön a Cooler Master új csúcskategóriás háza

Ahogy annak idején a Stacker, úgy nagy valószínűséggel a hamarosan piacra kerülő Cosmos 1000 is sok tekintetben megváltoztatja azt, ahogyan a csúcskategóriás PC-házakról gondolkodunk. A Cooler Master legújabb modelljét már a CeBIT alkalmával szemügyre vehettük, a végleges változaton azonban további finomításokat végzett a gyártó.

A 266 x 628 mm alapterületű, 598 mm magas toronyban ATX és Extended ATX méretű alaplapok is kényelmesen elférnek. A nagy házba erős konfiguráció való, ennek megfelelően alakították ki a szellőzési rendszert is. Alul két 120 mm-es, 1200 rpm fordulatszámú, porszűrős ventilátor húzza be a friss levegőt, egyikük közvetlenül a lent elhelyezett tápegységet, a másik (opcionális alkatrészként) pedig a merevlemezeket is hűti. A felmelegedett levegő hátul és felül távozik összesen három 120 mm-es ventilátor jóvoltából; a két felső légcsavar akár 140 mm-esre is kicserélhető. Külön légcsatorna húzódik a videokártya (vagy videokártyák) szokásos magasságában, mely igény szerint el is távolítható. Ha valakinek mindez nem lenne elég, vízhűtőrendszerrel is könnyen bővítheti számítógépet; hátul műanyag peremű nyílásokat talál a vízcsövek kivezetéséhez.

A légáramnak éppúgy kedvez, mint az esztétikumnak, hogy a tápegységtől az alaplap tálcája mögött is el lehet vezetni a kábeleket. A felső rekeszekbe öt 5,25 colos meghajtó helyezhető el, az egyikhez 3,5 colos szerelőkeretet is biztosítanak. 3,5 hüvelykes merevlemezek számára hat kivehető fiók áll rendelkezésre, melyek egyúttal a nem kívánatos zajnak, rezgéseknek is igyekeznek útját állni. Ugyancsak a hangszigetelést szolgálja az oldalfal belső szivacsborítása. A ház tetejének első felén találhatók a gombok és csatlakozók, melyek sorában van négy USB 2.0, egy FireWire, egy eSATA port, valamint mikrofonbemenet és fejhallgató-kimenet. A ház kellékeinek tárolásához tokot is adnak. A Cosmos 1000 Európa több országában augusztus 11-től, illetve 18-tól kapható, egyelőre nem tudjuk, a magyar vásárlók mikortól juthatnak a majd’ 17 kilós monstrum birtokába.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés