Jön az igazán olcsó Samsung Gear VR

A Samsung nagyjából egy éve mutatta be a Gear VR Innovator Edition nevű kiegészítőt, amelybe a Galaxy Note 4 okostelefont lehetett befogni a virtuális valósághoz. Nemrég azonban megjelent egy újabb Gear VR verzió is, amely már a Galaxy S6 és S6 edge okostelefonokkal volt kompatibilis. Érkezik viszont az igazán komoly fejlesztés, amely továbbra is a Gear VR nevet viseli, de egyrészt a korábbi modelleknél jóval olcsóbb lesz, másrészt a Galaxy Note 5, a Galaxy S6 Edge+, a Galaxy S6 Edge és a Galaxy S6 készülékekkel is használható.

Az új Gear VR gyakorlatilag leváltja az összes elődjét, és a Samsung ezt a modellt tekinti az első igazából fogyasztóknak szánt megoldásnak. Természetesen az új kiegészítőt is az Oculus segítségével tervezte a dél-koreai óriáscég, de az ára a korábbi verzió árcédulájának a felére, azaz 99 dollárra esik. Emiatt véli úgy a Samsung, hogy most már tényleg sok emberhez fog eljutni az élmény.

Az újratervezett Gear VR további előnye, hogy 22%-kal könnyebb a korábbi verziónál, illetve a hő elvezetése hatékonyabb lett. Utóbbi lényeges fejlesztésnek tekinthető, mivel az előző Gear VR-ek komoly gyenge pontja ez volt.

Fontos kiemelni, hogy a Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge+, Galaxy S6 Edge és Galaxy S6 modellek esetében a Samsung speciális kijelzőkezelőt írt az Androidhoz annak érdekében, hogy az operációs rendszer amúgy nagyon magas szoftveres késleltetésén valamennyire úrrá legyenek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés