Közel a tabletinvázió

A hónap első napján számoltunk be az érkező tabletek első hullámáról, ám úgy néz ki, hogy ősszel valóságos invázióra kell számítani. Az eddig bemutatott felhozatal mellé csatlakozik a Hannspree megoldása, ami az NVIDIA Tegra 250-es SoC rendszerre épül. A 260 x 171 x 14 mm-es masina mindössze 790 grammot nyom, és 10,1 hüvelykes LED-es háttérvilágítású, érintőképernyős kijelzővel rendelkezik. A megjelenítő felbontása 1024x600 pixeles, ám a mini HDMI portnak hála egy méretes monitort is lehet használni, ahol kényelmesebb élmény várja a felhasználót. A gyártó szerint a beépített akkumulátor akár nyolc órán át képes biztosítani az energiát Full HD-s filmek folyamatos lejátszása mellett.

Hannspree Tablet
Hannspree Tablet

A Hannspree Tablet 16 GB-os tárhelyet használ, emellett a gép rendelkezik microSD-t kezelő kártyaolvasóval, mini USB 2.0-s aljzattal, Wi-Fi és Bluetooth 2.1-es modullal, illetve egy 1 wattos hangszóróval. A novemberben megjelenő, Android 2.2-es operációs rendszerrel működő készülék 400 euróért vásárolható majd meg.

A Samsung Galaxy Tab berlini bemutatkozásáról már korábban beszámoltunk. A 7 hüvelykes kijelzővel rendelkező termék valóban megjelent, ám az előzetesekben pletykált paraméterek némileg változtak. A Samsung saját fejlesztésű SoC rendszere valóban egy ARM Cortex-A8-as processzormagot tartalmaz, de ennek órajele csak 1 GHz, ami 200 MHz-cel kevesebb a vártnál. Ettől függetlenül még ez a teljesítmény is nagyon jónak számít, így senki sem panaszkodhat. Az 1024x600 pixeles megjelenítőt egy PowerVR SGX540-es grafikus mag hajtja meg, ami képes a Full HD-s videók gyorsítására is. A rendszermemória mérete 512 MB lesz, az adatok pedig 16 vagy 32 GB-os tárhelyen helyezhetők el.

Samsung Galaxy Tab
Samsung Galaxy Tab

A 190 x 120 x 12 mm-es tablet 380 grammot nyom, továbbá rendelkezik microSD-t kezelő kártyaolvasóval, gyorsulásmérővel, hangszóróval, GPS-vevővel, Bluetooth 3.0-s és 802.11n-es Wi-Fi modullal, 3G-s modemmel, valamint egy 1,3 és egy 3 megapixeles kamerával. Utóbbival 720p-s videókat is lehet rögzíteni. A terméknek 4000 mAh-s akkumulátora van, ami videózás esetén 7 órás üzemidőt tesz lehetővé. Az Android 2.2-vel hajtott Samsung Galaxy Tab szeptember közepén jelenik meg Európában, az árazásról azonban nincs információ.

LG Optimus Pad
LG Optimus Pad (forrás: MultimediaWereld) [+]

Az LG is készül a csatára az Optimus Paddel, ám erről a szerkezetről nagyon keveset tudni. A korábbi hírek szerint a Tegra 250-es SoC rendszer fogja meghajtani, és az Android operációs rendszer borítékolható. A vállalat egyelőre annyit árult el az újdonságról, hogy vékonyabb és könnyebb lesz a konkurens megoldásoknál, miközben több szolgáltatást kínál. A funkciók valószínűleg az NVIDIA chipjének köszönhetők, hiszen a Tegra vitathatatlanul a legokosabb platform a GeForce alapokra épülő IGP-nek hála.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés