Lencsevégre kapták az Intel Sapphire Rapids kódnevű CPU-ját

Még a kupak alá is sikerült benézni, és nem maradtak el a meglepetések sem.

Az elmúlt napokban a HXL néven tevékenykedő Twitter felhasználó számos képet közölt a Sapphire Rapids kódnevű szerverprocesszorról, amely az Intel következő nagy reménysugara az AMD EPYC termékcsaládjának befogására. A megjelenése még odébb van, de mintákkal már rendelkeznie kell a Santa Clara-i óriáscégnek.

(forrás: HXL Twitter) [+]

A alábbi Twitter bejegyzés magát a processzort tartalmazza, és a képeken feltűnik az LGA4677-es foglalat, amelyről már másfél évvel korábban írtunk.

(forrás: HXL Twitter) [+]

Később friss képek is megjelentek egy új bejegyzésben, ezeken már kupaktalanítva látszik a fejlesztés, így feltűnhet, hogy négy darab chipletből áll az egész. A kialakítás hasonlít ahhoz, amit az AMD alkalmazott az első generációs EPYC esetében, azaz egy kisebb lapkát terveztek, és abból raktak négyet a tokozásra, amelyeket egy fabric interfésszel összekötöttek. Nagyon érdekes a tokozás egyik sarkában az az Altera feliratú lapka is, aminek a pontos funkciója még nem ismert.

Maga a fejlesztés a nagyobb partnerek számára állítólag még idén elérhető lesz, de a piac jelentős része inkább csak jövőre juthat hozzá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés