IFA 2012 blog: smart rendszerek és audioeszközök garmadája az LG-től

Az LG az idei IFA-n világossá tette, hogy a más cégekkel szemben a tévék, nagyméretű kijelzők és okostévés termékek mellett mellett továbbra is fontosnak tartja az otthoni audioeszközöket.

Bár sokan, sokszor temették a kompakt házimozirendszereket, a cég BH9520 TW névre hallgató üdvöskéjét mindig rengetegen állták körbe. Ez egy hagyományos, 5.1 csatornás szett, amelyet kiegészítettek négy darab felfelé irányított hangsugárzóval, így a vállalat szerint megteremtették a 9.1-es rendszert, ily módon oldalról és felülről is sugározza a hangot és számos más, beépített 3D hangtechnológiát is kínál. Az LG 3D Sound Zooming például összehangolja az hangzást a 3D tévén megjelenő tárgyak helyzetével és mozgásával. A BH9520TW emellett biztosítja az LG-féle, felhő alapú okostévérendszer elérését. A beépített Wi-Fivel rendelkező, DLNA-kompatibilis eszköz támogatja a Bluetooth-alapú adatátvitelt, és vezérelhető akár okostelefonról vagy tabletről is.

LG BH9520 TW
LG BH9520 TW

Kiállítottak jó pár hangprojektort, így például az NB3520A névre hallgató terméket is. A kompakt soundbar társaihoz hasonlóan vezeték nélkül kapcsolódik a mélynyomóhoz. Az integrált Surround Processor névre hallgató technológiának köszönhetően – a cég munkatársainak elmondása szerint – remekül képes megteremteni a térhatású hangzást. Sajnos ezt nem volt módunk kipróbálni a komoly alapzajt produkáló „embermassza” miatt. Ez a letisztult, egyszerű külsejű eszköz akár falra is szerelhető egy hozzá járó konzolnak köszönhetően. Aktív mélysugárzója vezeték nélkül, Wi-Fi hálózaton csatlakozik, így nincs szükség kábelekre. Bluetooth kapcsolaton keresztül intelligens eszközökről, például okostelefonokról vagy táblagépekről is egyszerűen továbbítható a zene a hangprojektorra, de USB port is rendelkezésre áll hordozható zenelejátszók csatlakoztatásához.

LG ND8520
LG ND8520

A vállalat sem maradhatott ki az Apple dokkolós otthoni audiorendszerek körüli felhajtásból. Az érdekes külsővel megáldott, ND8520 nevű kocka támogatja az AirPlay technológiát, és az USB-n keresztül csatlakoztatott külső adattároló egységeken vagy médialejátszókon pihenő zeneszámok lejátszását is biztosítja. Persze ez a 2.1 csatornás termék is vezérelhető okostelefonnal, maximális teljesítménye 80 watt.

LG SP820
LG SP820

Az LG az utóbbi időben Blu-ray lejátszóiba is beépítette Smart rendszerét, sőt már olyan dobozt is kínálnak, amely képes a tévék, projektorok felokosítására. Ilyen az SP820-is, amely akkora, mint egy közepes asztali médialejátszó. Azonnali hozzáférést biztosít az összes alkalmazáshoz, widgethez, beenged a vállalat ingyenes 3D tartalomszolgáltató rendszerébe, a 3D Worldbe, és a nyílt, Flash-kompatibilis böngésző sem hiányzik belőle. A DLNA támogatású terméket felszerelték beépített Wi-Fi-vel, a dizájn is rendben van. E modellt egyébként a közeljövőben alaposan kivesézzük majd lapunk hasábjain.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés