Már a küszöbön kopogtat a GeForce GTX 1660 Ti

A gyártók elkezdték szállítani a terméket, amivel a specifikációk ki is derültek.

Egy ideje nem titok, hogy érkezik egy GeForce GTX 1660 Ti jelzésű VGA, amely már a küszöbön áll, és gyakorlatilag a startpisztoly eldördülése tartja vissza csak a bemutatkozástól. Az efféle, viszonylag pénztárcabarát VGA-k esetében jellemző, hogy a gyártók hamar elkezdik szállítani a csomagokat az üzletek felé, de ezt általában próbálják titokban tenni. Szerencsére vagy sajnos (kinek éppen melyik az érdeke) ez most nem jött össze, ugyanis a dobozokról kezdenek szivárogni a kémfotók, így a specifikációk sem maradhattak titokba, amelyeket az alábbi táblázatban összegeztünk:

NVIDIA GeForce GTX sorozat (Turing architektúrával)
Típus 1660 Ti
GPU kódneve TU116
Architektúra Turing
Magórajel 1500 MHz
GPU Boost órajel
1770 MHz
CUDA magok száma 1536
Textúrázók száma 96
Blending egységek száma 48
Integer CUDA magok száma 1536
Tensor magok száma (ALU) 192 (12288)
Raszter órajelenkénti teljesítménye 48 pixel
Effektív memória-órajel 12 GHz
Memória típusa GDDR6
Memóriabusz 192 bit
Memória-sávszélesség 288 GB/s
VRAM kapacitása
6 GB
NVLINK (SLI) támogatás nincs
PCI Express tápcsatlakozók 8 tűs
PCI Express csatoló
x16-os PCI Express 3.0

A GeForce GTX 1660 Ti abból a szempontból butított Turing architektúra, hogy nincs benne az RT mag, de 288 GB/s-os memória-sávszélesség mellett úgysem menne semmire a DirectX Raytracinggel, tehát ezen a szinten ez nem akkora érvágás. Mivel nem lesz hivatalos referenciamodell, így a gyártók alapvetően egyedi VGA-kat fognak hozni, amivel jön a gyári tuning is, vagyis a mag, illetve a GPU Boost órajele azért eltérő lehet a ténylegesen megjelenő termékek esetében. A tápcsatlakozó is megválasztható. A hivatalos ajánlás a 8 tűs konnektor, de akár 6 tűs PCI Express aljzattal is kiadható a VGA, de itt az energiafelvétellel kapcsolatos limitáció korlátozni fogja majd a lehetséges tuningot, így a legtöbb gyártó ezzel nem fog élni.

A GeForce GTX 1660 Ti modellek ára a gyári tuningtól, valamint a felszereltségtől függ, de úgy tudjuk, hogy 280 és 320 dollár közötti szintre érkeznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés